breaking news

Ongeslagen Magomed Ankalaev maakt UFC debuut tijdens UFC Londen tegen Paul Craig

November 7th, 2017 | by Marcel Dorff

De ongeslagen Magomed Ankalaev zal op 17 Maart 2018 zijn UFC debuut maken tegen de Schot Paul Craig. Dit wist Akhmat MMA op hun Instagram account te melden. De Dagestani werd eerder dit jaar gecontracteerd door de UFC. Het Light-Heavyweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de O2 Arena tijdens UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland.

Paul Craig (MMA 9-2/UFC 1-2) werd in 2016 aan de UFC Light-Heavyweight divisie toegevoegd. De Schot kwam als ongeslagen vechter en BAMMA Light-Heavyweight Kampioen in December 2016 de UFC binnen. ”The Bearjew” zoals de bijnaam van Craig luidt nam het op in zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Luis Henrique da Silva. Craig die dus ook nog nooit had verloren bleek sterker dan zijn Braziliaanse opponent en finishte Luis Henrique da Silva via Armbar Submission in de tweede ronde. Daarmee wist Craig de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Helaas voor Craig was zijn tweede UFC gevecht minder succesvol. Tijdens UFC 209 stond Craig tegen de eveneens ongeslagen Tyson Pedro. Pedro was sterker en versloeg Craig via TKO in de eerste ronde die daarmee zijn eerste Pro-MMA verlies leed. Craig keerde vervolgens in Juli dit jaar terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night in Glasgow vocht Craig voor eigen publiek tegen Khalil Rountree Jr. Rountree Jr. wist Craig laat in de eerste ronde zwaar KO te slaan en zodoende Craig zijn tweede achtereenvolgende verlies toe te brengen. Craig moet nu winnen van Ankalaev om een losing streak van drie te voorkomen.

Magomed Ankalaev (MMA 10-0/UFC 0-0) is misschien wel een van de grootste talenten die de UFC de laatste drie jaar aan het roster heeft toegevoegd. De Dagestani is in tien MMA partijen nog altijd ongeslagen. Ankalaev begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Nadat Ankalaev in kleinere Russischen en Oekraïense organisaties in twee jaar een record van 5-0 had opgebouwd werd hij toegevoegd aan de Fight Club Akhmat organisatie. De organisatie van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. In 2016 deed Ankalaev mee aan het WFCA Light-Heavyweight toernooi. Ankalaev won de kwartfinale en halve finale waardoor hij vervolgens voor de titel mocht vechten in de finale tegen Maxim Grishin. Via KO in de vierde ronde pakte Ankalaev de titel. Die titel wist hij in Mei dit jaar met succes te verdedigen. Voormalig UFC vechter Wagner Prado werd via KO in de eerste ronde gefinisht. In Oktober dit jaar vocht Ankalaev tegen Celso Ricardo da Silva in een ”non-titlefight”. Ankalaev won zeer eenvoudig via KO vroeg in de eerste ronde. De UFC bood niet veel later Ankalaev een contract aan.

Comments are closed.

Translate »