breaking news

MMA DNA UFC Awards 2016 : De Uitslagen!!!

January 18th, 2017 | by Redactie
MMA DNA UFC Awards 2016 : De Uitslagen!!!
MMA DNA UFC Awards
0

Hier zijn ze dan. De allereerste MMA DNA UFC Awards uitslagen van het jaar 2016. Veel mensen hadden gestemd op de polls waarvoor dank. Volgens ons een groot succes, waardoor we dit volgend jaar opnieuw zullen doen!!! Bekijk hieronder uitslagen van in totaal 15 categorieën door jullie (de fans) gekozen.

Fighter of the Year.

Met 39% van de stemmen kozen jullie voor de sympathieke Amerikaanse Kroaat Stipe Miocic. Miocic had een ongekend sterk jaar binnen de organisatie. Zo won Miocic driemaal via KO in de eerste ronde. Begin 2016 versloeg Miocic de Wit-Rus Andrei Arlovski via KO vroeg in de eerste ronde en eiste een titelgevecht. Dit titelgevecht kwam er in Mei tegen Kampioen Fabricio Werdum. In Brazilië versloeg Miocic de thuisvechter via KO in de eerste ronde. Miocic zou tijdens UFC 203 in Cleveland, Ohio zijn belt met succes verdedigen door in de eerste ronde onze landgenoot Alistair Overeem te verslaan.

Female Fighter of the Year.

Met een duidelijke meerderheid van 56% kozen jullie voor de Braziliaanse koningin van de Bantamweight divisie Amanda Nunes. Nunes had een perfect jaar met drie overwinningen in drie gevechten. Tijdens UFC 196 versloeg Amanda Nunes de Kirgizische Valentina Shevchenko via Unanimous Decision. Vervolgens mocht Nunes tijdens UFC 200 voor de belt vechten tegen Kampioene Miesha Tate. Nunes wist vroeg in de wedstrijd Tate’s neus te breken en wist de Amerikaanse vervolgens via Submission te finishen. Nunes keerde op 30 December 2016 terug in de Octagon. Tijdens haar eerste verdediging versloeg ze de ooit ongenaakbare Ronda Rousey via TKO binnen een minuut.

Rising Star of the Year.

Met een duidelijke meerderheid van 56% van de stemmen kozen jullie voor Cody Garbrandt als Rising Star of the Year. Misschien had Garbrandt ook niet misstaan als keuzemogelijkheid voor Fighter of the Year, maar goed dit was niet het geval. Garbrandt begon het jaar goed met een KO overwinning tegen Augusto Mendes. Garbrandt zou in eerste instantie tegen John Lineker vechten, maar een griep bij de Braziliaan gooide roet in het eten. Vervolgens kreeg Garbrandt een Main Event gevecht aangeboden tegen de eveneens ongeslagen Thomas Almeida. Garbrandt verraste menigeen door Almeida vroeg in de eerste ronde KO te slaan. Hierna werd ook nog vrij eenvoudig gewonnen via KO tegen Takeya Mizugaki. Tijdens het laatste evenement van 2016 wist Garbrandt de onaantastbaar geachte Kampioen Dominick Cruz over vijf rondes te verslaan en hiermee de titel in de wacht te slepen. Een fantastisch jaar voor Garbrandt.

European Newcomer of the Year.

Met 42% van de stemmen kozen jullie voor de goedlachse Engelsman Marc Diakiese. Diakiese kwam als ongeslagen vechter met veel hype de UFC binnen. De Lonsdale BAMMA Lightweight Kampioen wist met twee snelle KO’s de aandacht van de UFC te trekken. In Oktober 2016 maakte Diakiese zijn debuut in Manchester tegen de Pool Lukasz Sajewski. Na een matige eerste ronde draaide Diakiese het momentum om in de tweede ronde en wist hij de Pool via TKO te finishen. Diakiese houdt echter niet van stilzitten en vocht in December opnieuw. Ditmaal was Frankie Perez de tegenstander. In een evenwichtig gevecht wist Diakiese de eerste en derde ronde te winnen, en zo ook het gevecht. In 2017 gaat Diakiese voor zijn derde UFC overwinning op rij. Tijdens UFC Londen staat de ASW vechter in de Octagon tegen de Fin Teemu Packalen.

Dutch Fighter of the Year.

Met een overduidelijke meerderheid van 61% is Gegard Mousasi verkozen tot Dutch Fighter of the Year. De Leidenaar had een erg sterk jaar binnen de UFC. Met liefst vier overwinningen in vier optredens was het uiteraard te verwachten dat Mousasi deze prijs zou winnen. Mousasi die 2015 in mineur afsloot herpakte zich volledig in 2016. Na een dominante overwinning in Londen tegen Thales Leites, volgde een KO overwinning tijdens UFC 200 tegen Thiago Santos. Vervolgens wist Mousasi in Manchester de Braziliaanse Legende Vitor Belfort via TKO in de tweede ronde te stoppen. Tot slot redde Mousasi de UFC Belfast card door op short notice een rematch tegen Uriah Hall aan te nemen. Hall die Mousasi verraste eind 2015 in Japan werd ditmaal wel verslagen via TKO in de eerste ronde. Met vier overwinningen in 2016 en een Top 5 notering binnen de divisie kan 2017 mooie dingen gaan opleveren voor Mousasi.

Debut of the Year.

Met 40% van de stemmen kozen jullie voor Cris Cyborg. De Braziliaanse maakte in 2016 haar lang verwachte debuut voor de UFC. Cyborg debuteerde in Curitiba, Brazilië in Mei van 2016 tegen de Amerikaanse Leslie Smith. Cyborg versloeg Smith in de eerste ronde en deed dus wat van haar verwacht werd door het grootste deel van de fans.

Fight of the Year.

Met 36% van de stemmen kozen jullie voor Cub Swanson vs. Doo Ho Choi als Fight of the Year. Dit is het bewijs dat de Featherweight divisie meer levendiger is dan ooit. Tijdens UFC 206 begin December in Canada stonden de Amerikaanse veteraan en het Zuid-Koreaanse supertalent tegenover elkaar in de Octagon. Vijftien minuten lang zaten fans op het puntje van hun stoel. Beide mannen leken stalen kinnen te hebben en weigerden om op te geven. Uiteindelijk won Cub Swanson die hiermee liet zien nog altijd (voor wie erover twijfelde) een topvechter te zijn. Choi moest zijn eerste verlies binnen de UFC slikken, maar als je dan verliest doe het dan op deze manier!!!

Upset of the Year.

Met een overweldigende meerderheid van 75% van de stemmen kozen jullie voor het gevecht tussen Luke Rockhold en Michael Bisping. Beide mannen hadden elkaar al eens eerder getroffen in de UFC. Destijds won Rockhold vrij eenvoudig via Submission in de eerste ronde. Door de blessure van Chris Weidman werd Michael Bisping tegenover Kampioen Luke Rockhold gezet tijdens UFC 199. Bisping die pas had gewonnen van Anderson Silva onderbrak zijn filmopnames om zijn grootste overwinning (maar wie wist dat op dat moment) van zijn carrière binnen te halen. Rockhold leek zijn tegenstander niet te respecteren en serieus te nemen en dit kwam hem heel duur te staan. Bisping wist Rockhold ”aan” te slaan in de eerste ronde met een linkerstoot. Vervolgens wist Bisping het gevecht te finishen via KO en zo de eerste Engelse UFC Kampioen ooit binnen de organisatie te worden. Rockhold was torenhoog favoriet bij de meeste fans, en dus ook volgens jullie.

Comeback of the Year.

Met een duidelijke 72% van de stemmen kozen jullie voor het gevecht tussen Holly Holm en Miesha Tate tijdens UFC 196. De kersverse Kampioene Holly Holm leek het gevecht via Unanimous Decision te gaan winnen. Holm had immers ronde 1, 3, 4 en zelfs 5 in de pocket. Ronde 2 ging met 10-8 naar Tate die deze ronde domineerde. Laat in de vijfde ronde wist Tate echter de rug van Holm te pakken en vervolgens de Rear Naked Choke te plaatsen. Holm gaf niet op en probeerde via een salto met Tate op haar rug de Choke los te krijgen. Dit lukte niet waarna Holm ”out” ging en Tate de titel claimde. Een fantastische comeback voor Tate die door jullie met 72% duidelijke werd gewaardeerd.

Robbery of the Year.

Met 33% van de stemmen kozen jullie voor de overwinning van Danielle Taylor als grootste robbery van 2016. Seo Hee Ham leek volgens velen de eerste twee rondes duidelijk te hebben gewonnen. De derde ronde was wel voor de Amerikaanse. Veel mensen waren dan ook geschokt toen ze de judges scorecards te horen kregen. Een Judge scoorde het gevecht 29-28 voor Ham. Maar twee judges scoorden drie rondes voor Taylor die via tweemaal 30-27 via Split Decision wist te winnen. Van de 17 social media MMA sites die dit gevecht scoorden zagen 14 sites het gevecht voor Seo Hee Ham via 29-28. Drie sites zagen het gevecht voor Taylor, maar dan wel 29-28 en niet 30-27 zoals twee judges dit zagen.

Performance of the Year.

Met 44% van de stemmen kozen jullie de destructie van Ronda Rousey afgeleverd door Amanda Nunes. Nunes is de enige in deze lijst die twee awards op haar naam mag schrijven. Nunes compleet genegeerd door de UFC in aanloop naar het gevecht tegen Ronda Rousey, liet al weten in aanloop naar het gevecht dat Ronda Rousey een fout had gemaakt om terug te komen in de Octagon. Dat dit geen loze dreigementen waren bleek. Nunes versloeg Rousey via TKO binnen een minuut, en versloeg zo de ooit ongenaakbare Amerikaanse.

KO of the Year.

Hij is misschien wel een van de meest opvallende nieuwkomers binnen de UFC in 2016. Met 42% van de stemmen kozen jullie voor de KO van Lando Vannata tegen John Makdessi tijdens UFC 206 als KO van het jaar. De JacksonWink MMA vechter liet tijdens zijn debuut tegen Tony Ferguson eerder al zien over exceptionele kwaliteiten te beschikken. Tijdens UFC 206 in Canada wist Vannata via een schitterende spinning backkick Makdessi KO te trappen. Volgens de fans goed genoeg voor KO van het jaar 2016.

Submission of the Year.

Met 51% van de stemmen kozen jullie voor de Gogo Choke Submission van Ben Rothwell. Ondanks dat dit gevecht als in Januari plaatsvond hebben jullie (de fans) deze Submission onthouden. Tijdens UFC on FOX 18 stond Josh Barnett tegenover Ben Rothwell. In de eerste ronde was Barnett de betere vechter. In de tweede ronde wist Ben Rothwell echter zijn favoriete submission te zetten bij Barnett. Barnett zelf iemand die bekend staat om zijn Submissions tikte af vroeg in de tweede ronde. Dit was de eerste keer dat Barnett via een Choke werd gestopt in een MMA gevecht. Met dat gegeven erbij is Rothwell een meer dan terechte winnaar in deze categorie.

Coach of the Year.

Met 39% van de stemmen kozen jullie voor het inmiddels legendarische coaching duo Greg Jackson en Mike Winkeljohn. De eigenaren van JacksonWink MMA in Albuquerque, New Mexico zijn niet meer weg te denken uit het huidige MMA. Met topvechters als Donald Cerrone, Jon Jones, Holly Holm, Michelle Waterson, John Dodson en onze eigen Alistair Overeem en Siyar Bahadurzada onder hun hoede weten ze al jaren de MMA organisaties te domineren met talent. Opvallend is dat er op dit moment geen vechter van JacksonWink MMA kampioen binnen de UFC organisatie is, maar dat is normaal gesproken met zoveel ervaring en talent slechts een kwestie van tijd.

Gym of the Year.

Met 39% van de stemmen kozen jullie voor American Top Team als Gym of the Year. American Top Team had een goed jaar in 2016 onder aanvoering van hoofdcoach Ricardo Liborio en coaches Mike Brown, Conan Silveira en Din Thomas werden meerderen successen gehaald. Zo verloor Robbie Lawler weliswaar zijn belt, maar dit gebeurde tegen teamgenoot Tyron Woodley. Met Joanna Jedrzejczyk die in 2016 overstapte naar American Top Team en Amanda Nunes in de gelederen domineert ATT de vrouwen divisies. Met 3 kampioenen in 2016 is ATT een logische keuze voor Gym van het jaar 2016.

 

Comments are closed.

Translate »