breaking news

Mike Santiago treft Mads Burnell tijdens UFC Fight Night 124 in St.Louis

December 5th, 2017 | by Marcel Dorff

De Amerikaan Mike Santiago maakt op 14 Januari 2018 zijn terugkeer in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 124 in St.Louis, Missouri zal de Deen Mads Burnell in de Featherweight divisie zijn tegenstander zijn. Dit wist MMAFighting naar buiten te brengen. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Scottrade Center op de Preliminary Card.

Mike Santiago (MMA 21-9/UFC 1-1) kwam voor het eerst bij het grote publiek in beeld tijdens de zevende week van Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Santiago wist via een imponeerde KO in de eerste ronde de favoriete Mark Cherico te verslaan. Veel mensen waren dan ook verbaasd dat de UFC Santiago niet beloonde met een contract bij de organisatie. Echter had de UFC dringend iemand nodig om het tegen Magomedsharipov op te nemen, waardoor de UFC Santiago alsnog een contract gaf. Santiago maakte op 7 days notice zijn opwachting tijdens UFC Rotterdam tegen Magomedsharipov. Helaas voor Santiago kwam hij te kort via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Santiago wist onder meer in de HFC promotie een titel te winnen en was meervoudig Kampioen in de sterke Ring of Combat organisatie. Santiago zal nu proberen een nieuwe winstreak op te bouwen nadat zijn winstreak van elf door Magomedsharipov werd doorbroken.

Mads Burnell (MMA 8-2/UFC 0-1) is een zeer talentvolle Deense vechter. Burnell maakte tijdens UFC Rotterdam zijn UFC debuut op short notice tegen Michel Prazeres. Burnell, normaal uitkomend in de Featherweight divisie vocht tegen Prazeres in verband met de korte voorbereidingstijd in de Lightweight divisie. Prazeres controleerde het gevecht vanaf het begin, en pakte in de derde ronde uiteindelijk de overwinning via een North-South Choke Submission. De Deen had met zeven overwinningen in acht gevechten zich vooral laten gelden in het Scandinavische MMA circuit. Burnell traint bij Art Suave Copenhagen waar vooral zeer sterke BJJ vechters vandaan komen. Dit blijkt ook wel uit de vijf submission overwinningen op Burnell’s record. Burnell pakte in zijn laatste gevecht voordat de UFC hem tekende de SOMMA titel door de Braziliaan Fernando Duarte te finishen met een Japanese Necktie Submission. Deze Submission is slechts eenmaal in de UFC uitgevoerd.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »