breaking news

Marc-André Barriault treft Krzysztof Jotko tijdens UFC 240 in Edmonton

May 31st, 2019 | by Redactie
Marc-André Barriault treft Krzysztof Jotko tijdens UFC 240 in Edmonton
UFC
0

De UFC heeft een Middleweight gevecht toegevoegd aan de UFC 240 card in Edmonton, Alberta, Canada. De Canadees Marc-André Barriault zal op 27 Juli 2019 zijn opwachting maken tegen de Pool Krzysztof Jotko. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Rogers Place. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Krzysztof Jotko (MMA 20-4/UFC 7-4) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde en onderschatte vechters in de UFC Middleweight divisie. De Pool kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut in Australië versloeg hij de Braziliaan Bruno Santos via Unanimous Decision. Vervolgens had Jotko zijn eerste setback in zijn carrière. De Pool verloor via Guillotine Choke Submission van de Zweed Magnus Cedenblad. Vervolgens versloeg Jotko achter elkaar Tor Troeng, Scott Askham en Bradley Scott (allen via Decision). In Juni 2016 stond MMA veteraan Tamdan McCrory tegenover Jotko. Jotko overklaste McCrory vroeg in het gevecht via een kiezelharde stoot en won via KO binnen een minuut. Dit leverde Jotko de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn gevecht in São Paulo, Brazilië nam Jotko het op tegen BJJ specialist Thales Leites. Jotko controleerde het gevecht van begin af aan zowel staand als op de grond. Uiteindelijk won Jotko op een zeer indrukwekkende manier van de sterker geachte Braziliaan via Unanimous Decision. Jotko die op een winstreak van vijf gevechten zat loerde op een plek in de Top 10 van de divisie. Echter wist Jotko niet langs David Branch te komen en verloor via een controversiële Split Decision. Jotko werd vervolgens gematcht tegen Uriah Hall in September 2017 tijdens UFC Pittsburgh. Jotko overklaste Hall in de eerste ronde, maar werd in de tweede ronde KO geslagen door de Jamaicaan. Hierdoor heeft Jotko nu een losing streak van twee gevechten. En die losing streak zou ook in zijn gevecht tegen Brad Tavares niet doorbroken worden. De Hawaiiaan was tijdens UFC Glendale in April 2018 via TKO in de derde ronde te sterk voor de Pool. Jotko zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen Adam Yandiev. Echter moest Jotko in verband met een blessure verstek laten gaan. Jotko werd vervolgens tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 gematcht tegen Fight Nights Global Kampioen Roman Kopylov. Echter raakte Kopylov geblesseerd waarna Alen Amedovski de nieuwe tegenstander werd. Jotko zou het complete gevecht domineren en winnen via Unanimous Decision. Hiermee brak de Pool zijn losing streak van drie gevechten.

Embed from Getty Images

Marc-André Barriault (MMA 11-1/UFC 0-0) is een Frans-Canadese vechter die na een amateur carrière van twee jaar in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Barriault wist in drie jaar tijd een record van 5-1 neer te zetten in het regionale Canadese circuit. Vervolgens werd hij getekend door het prestigieuze TKO. Na drie overwinningen in nog geen vijf maanden tijd mocht Barriault in December 2017 vechten om de vacante Middleweight titel tegen Strahinja Gavrilovic. Een man die hij ooit al eens versloeg via Split Decision. Ditmaal won Barriault wederom via Split Decision. Na vervolgens in Mei 2018 zijn titel verdedigt te hebben tegen Brendan Kornberger kreeg Barriault de kans van de TKO organisatie om ook de vacanta Light-Heavyweight titel te pakken. Barriault slaagde in die opzet en versloeg Adam Hunter via KO in de eerste ronde. Voor de UFC reden om de Canadees een contract aan te bieden. Barriault maakte zijn UFC debuut tijdens UFC Ottawa in Mei 2019 tegen Andrew Sanchez. Barriault verloor in een close gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »