breaking news

M-1 Global Kampioen Alexey Kunchenko treft Thiago Alves tijdens UFC Moskou

July 29th, 2018 | by Redactie
M-1 Global Kampioen Alexey Kunchenko treft Thiago Alves tijdens UFC Moskou
UFC
0

Nadat eerder deze maand een samenwerkingsconstructie tussen de M-1 Global organisatie en de UFC bekend werd gemaakt is dan ook nu de eerste vechter bekend die de overstap maakt richting de UFC. De ongeslagen M-1 Global Welterweight Kampioen Alexey Kunchenko gaat op 15 September 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC Fight Night 136 in Moskou. Tegenstander is voormalig titeluitdager en MMA veteraan Thiago Alves. Dit wist het Braziliaanse Combate bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar (waarschijnlijk op de Main Card) in de Octagon van het ”Olimpiysky”.

Alexey Kunchenko (MMA 18-0/UFC 0-0) is een van de meest respectabele vechters in de Russische MMA scene. Kunchenko begon zijn carrière in 2013. In zijn eerste twee jaren als MMA prof pakte Kunchenko negen overwinningen in evenveel partijen. Zo won hij onder meer van de hoog aangeschreven Adil Boranbayev en Dez Parker. Eveneens maakte hij zijn debuut voor zowel de Fight Nights Global organisatie als de M-1 Global organisatie (die haar evenementen houdt onder de naam M-1 Challenge). Na vier overwinningen voor de M-1 Global organisatie mocht Kunchenko in April 2016 voor de titel vechten tegen Murad Abdulaev. Kunchenko won de partij via TKO in de vierde ronde en pakte de prestigieuze M-1 Global titel. Kunchenko verdedigde de titel liefst viermaal. Zo werden onder meer Alexander Butenko en Sergey Romanov verslagen. Vervolgens gingen er geruchten dat de UFC interesse had in Kunchenko, maar tot een contract kwam het niet. M-1 Global maakte echter bekend in Juli 2018 dat het een samenwerkingsverband met de UFC was aangegaan en dat M-1 Global Kampioenen een kans zouden krijgen in de UFC. Kunchenko is de eerste die sinds deze deal de overstap maakt.

Thiago Alves (MMA 22-12/UFC 14-9) vecht als sinds 2005 voor de UFC. Alves kende een matige start in de UFC met twee verliespartijen en twee winstpartijen uit vier optredens. Na zijn tweede verliespartij tegen Jon Fitch in de zomer van 2006 wist Alves een winstreak neer te zetten van liefst zeven partijen. Onder meer Josh Koscheck, Matt Hughes & Chris Lytle werden aan de kant geschoven waarna in de zomer van 2009 een titelgevecht volgde tegen Georges St.Pierre. Alves had echter geen antwoord op de wrestlinggame van ”GSP” en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Vanaf dat moment wisselde Alves winstpartijen af met verliespartijen en is de langste winstreak die de Braziliaan opbouwde twee gevechten lang. Nadat Alves achtereenvolgens van Carlos Condit en Jim Miller verloor wist de Braziliaan Alves in April dit jaar zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken door in een schitterende partij Patrick Cote via Unanimous Decision te verslaan. Alves zou vervolgens in Pittsburgh terugkeren tegen Mike Perry. Echter verkoos Alves om thuis te blijven in verband met ”Hurricane Irma” waardoor hij niet zou vechten tegen Mike Perry. Alves werd in Januari 2018 gematcht tegen Zak Cummings, echter gleed Cummings uit een dag voor het gevecht en raakte gewond. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Alves werd vervolgens gematcht tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen promotionele nieuwkomer Curtis Millender. Alves ging zwaar KO in de tweede ronde.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »