breaking news

Kyung Ho Kang keert terug na ruim 3 jaar afwezigheid tegen Guido Cannetti in St.Louis

December 4th, 2017 | by Marcel Dorff

De Zuid-Koreaan Kyung Ho Kang maakt op 14 Januari 2018 zijn lang verwachte terugkeer in de Octagon. De man die er een dienstplicht van drie jaar heeft opzitten maakte zijn rentree tegen de Argentijn Guido Cannetti. Het gevecht zal plaatsvinden in de Bantamweight divisie. Dit wist MMA Today’s journalist John Hyon Ko bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in het Scottrade Center te St.Louis, Missouri op de Preliminary Card.

Kyung Ho Kang (MMA 13-7-0-1/UFC 2-1-0-1) is een Zuid-Koreaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC uitkomt. De voormalig ROAD FC Kampioen maakte zijn debuut voor de UFC tegen Alex Cáceres. Na een zeer gelijkwaardig gevecht won Cáceres via Split Decision. Echter werd het gevecht na afloop omgezet in een No-Contest nadat Cáceres positief testte voor het gebruik van Marihuana. Kang verloor vervolgens in hetzelfde jaar van Chico Camus via Unanimous Decision, en moest in 2014 in Singapore zijn verblijf in de UFC redden tegen de Japanner Shunichi Shimizu. Kang greep deze kans met een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens wist Kang ook te winnen van de Japanner Michinori Tanaka. Dit leverde hem de Fight of the Night bonus op. Kang werd vervolgens opgeroepen voor militaire dienst in Zuid-Korea. En aangezien in Zuid-Korea de dienstplicht nog altijd is ingevoerd kwam Kang daar niet onderuit. Kang maakt in Missouri na ruim 3.5 jaar zijn terugkeer in de Octagon.

Guido Cannetti (MMA 7-2/UFC 1-1) kwam de UFC binnen via het eerste seizoen van TUF Latin America. Daar verloor Cannetti van Marco Beltran via Majority Decision. Vervolgens mocht Cannetti door een blessure bij zijn teamgenoot alsnog naar de Halve Finale. Daarin verloor hij opnieuw, ditmaal via KO tegen latere winnaar Alejandro Perez. Ook zijn UFC debuut ging niet naar wens. Henry Briones versloeg Cannetti in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Beide mannen ontvingen voor die partij de Fight of the Night bonus. Ondanks de slechte prestaties bleef de UFC potentie zien in de Argentijn, en dit betaalde hij terug tijdens zijn meest recente partij Augustus 2015. Hugo Viana werd na drie rondes verslagen. Cannetti werd vervolgens ingepland tegen Marco Beltran, maar werd door een USADA overtreding van het gevecht gehaald. Cannetti werd geschorst, en zal nu tijdens UFC St.Louis terugkeren.

Comments are closed.

Translate »