breaking news

Kyle Prepolec vervangt Siyar Bahadurzada tegen Nordine Taleb tijdens UFC Ottawa

April 28th, 2019 | by Marcel Dorff
Kyle Prepolec vervangt Siyar Bahadurzada tegen Nordine Taleb tijdens UFC Ottawa
UFC
0

BTC Welterweight Kampioen Kyle Prepolec zal op 4 Mei 2019 zijn UFC debuut gaan maken. De Canadees vervangt Siyar Bahadurzada en treft Nordine Taleb tijdens UFC Fight Night 150 in Ottawa, Ontario, Canada. De Canadese TSN journalist Aaron Bronsteter maakte dit bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Canadian Tire Centre tijdens de Preliminary Card.

Nordine Taleb (MMA 14-6/UFC 6-4) is een Fransman die al jaren in Canada vecht en inmiddels ook een Canadees paspoort heeft. Hij deed mee aan liefst twee Ultimate Fighter seizoenen. In de Amerikaanse kwam Taleb niet verder dan de eliminatie ronde, maar tijdens TUF Nations maakte hij het tot de laatste schifting. Maar ook tijdens TUF Nations kwam Taleb niet verder dan de eerste ronde. Ondanks dit gegeven zag de UFC toch brood in de Fransman die tijdens de TUF Nations finale in 2014 zijn UFC debuut mocht maken tegen Vik Grujic. Taleb won het gevecht via Unanimous Decision en verzekerde zichzelf hiermee van een langer verblijf in de organisatie. Vervolgens wist Taleb ook te winnen van Li Jingliang en Chris Clements waardoor de Fransman een gevecht kreeg aangeboden tegen de op dat moment ongeslagen Warlley Alves. Alves bleek een maatje te groot en finishte Taleb via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Taleb gematcht tegen Erick Silva tijdens UFC 196 in Las Vegas, Nevada. Underdog Taleb verraste Erick Silva en sloeg de Braziliaan KO in de tweede ronde via een keiharde stoot. Taleb zou het vervolgens tijdens International Fight Week opnemen tegen Alan Jouban, maar moest wegens een blessure verstek laten gaan. In Februari 2017 nam Taleb het in Canada op tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. In een vrij gelijkwaardig gevecht won Ponzinibbio via Unanimous Decision. Taleb keerde vervolgens terug in Mei 2017 tijdens UFC Stockholm. Taleb’s originele tegenstander Emil Meek raakte geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Oliver Enkamp. Taleb was duidelijk de meer ervaren vechter en wist het gevecht zonder al teveel moeite via Unanimous Decision over de streep te trekken. Taleb zou het vervolgens tijdens UFC Winnipeg opnemen tegen Sultan Aliev, maar de Rus raakte geblesseerd waarna Taleb werd gekoppeld aan Danny Roberts. Taleb imponeerde met een Headkick KO vroeg in de eerste ronde. Echter kon Taleb daar in zijn gevecht in Mei 2018 in Liverpool geen goed vervolg aan geven. Taleb verloor via Neck Crank Submission in de eerste ronde van Claudio Silva. En ook in zijn daarop volgende partij in Oktober 2018 ging het mis voor Taleb. Tijdens UFC Moncton werd verloren via TKO in de tweede ronde van Sean Strickland. Taleb zou vervolgens in Mei 2019 de degens kruisen met Siyar Bahadurzada tijdens UFC Ottawa. Echter raakte Bahadurzada geblesseerd waardoor Kyle Prepolec de nieuwe tegenstander werd.

Embed from Getty Images

Kyle Prepolec (MMA 12-5/UFC 0-0) is een Canadese MMA vechter die in 2008 op 19-jarige leeftijd zijn Pro-MMA debuut maakte. Na een 3-1 record te hebben neergezet in het regionale circuit kwam Prepolec tweemaal uit voor Bellator MMA. Daar wist hij eenmaal te winnen. Na omzwervingen bij meerdere promoties met wisselend succes kwam Prepolec in 2018 terecht bij de BTC organisatie. Daar pakte hij in zijn debuut de titel door Scott Hudson via KO in de tweede ronde te finishen. Nadat vervolgens in Maart 2019 ook werd gewonnen van UFC veteraan Cody Pfister zou Prepolec overstappen naar de PFC organisatie. Echter is nu de UFC op zijn pad gekomen.

Afbeeldingsresultaat voor kyle prepolec

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »