breaking news

Khalil Rountree Jr. maakt opwachting tijdens UFC Buenos Aires tegen Johnny Walker

August 29th, 2018 | by Redactie
Khalil Rountree Jr. maakt opwachting tijdens UFC Buenos Aires tegen Johnny Walker
UFC
0

De Amerikaan Khalil Rountree Jr. keert op 17 November 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 140 in Buenos Aires, Argentinië stuit hij op de Braziliaan Johnny Walker in de Light-Heavyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in het Parque Roca Arena. Dit wist Ariel Helwani bekend te maken. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Khalil Rountree Jr. (MMA 7-2-0-1/UFC 3-2-0-1) kwam voor het eerst in beeld als een van de drie Syndicate MMA vechters tijdens het 23ste seizoen van TUF. Rountree zat in het team van de Strawweight Kampioene Joanna Jedrzejczyk, en won zijn eliminatie gevecht via TKO na een aantal brute soccerkicks tegen lichaam van zijn tegenstander. Rountree verloor vervolgens van Syndicate MMA teamgenoot Cory Hendricks en lag uit de competitie. Een blessure van diezelfde Hendricks zorgde er vervolgens voor dat Rountree een herkansing kreeg en mocht vechten in de halve finale tegen Josh Stansbury. Rountree won via TKO en mocht het vervolgens tijdens de finale opnemen tegen Andrew Sanchez. Sanchez die werd gezien als sterkste man in het huis bleek ook de sterkste in de finale. Sanchez’ groundgame was veel beter waardoor hij 15 minuten lang Rountree op de grond wist te houden. Rountree verloor een Unanimous Decision. Ook tijdens zijn tweede officiële gevecht voor de UFC kon Rountree zijn stempel niet drukken. Nieuwkomer Tyson Pedro wist de achilleshiel van Rountree te vinden en finishte de Amerikaan via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Begin dit jaar nam Rountree het op tegen Daniel Jolly. Rountree kon eindelijk zijn sterke standup game laten zien, en versloeg Jolly binnen 40 seconden via KO. Rountree wist vervolgens de favoriete en ongeslagen Paul Craig voor zijn eigen Schotse publiek via KO in de eerste ronde te verslaan. Hierdoor pakte Rountree een winstreak van twee gevechten. Vervolgens zou hij tegen Gökhan Saki vechten, echter raakte Saki geblesseerd waardoor Rountree te maken kreeg met de Pool Michal Oleksiejczuk. Rountree verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter is het gevecht inmiddels omgezet naar een No Contest nadat Oleksiejczuk werd betrapt op het gebruik van verboden middelen. Rountree werd vervolgens alsnog ingepland tijdens UFC 226 tegen Gökhan Saki. Rountree imponeerde en won het gevecht in de eerste ronde via KO. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Johnny Walker (MMA 14-3/UFC 0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die inmiddels al jaren in Schotland traint. Walker begon zijn Pro-MMA carrière in 2013. Na een aantal partijen te hebben gewonnen in de regionale Braziliaanse MMA scene tegen onder andere Andrew Flores Smith en Fabio Vasconcelos tekende Walker in 2016 bij de prestigieuze Jungle Fight promotie. Echter werd dit geen succes. Walker stapte over naar de Brave CF organisatie waar hij wél imponeerde met een snelle KO overwinning. Na vervolgens nog drie gevechten te hebben gewonnen en de UCMMA titel gepakt te hebben deed Walker mee aan de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series. Walker nam het op tegen UFC veteraan Luis Henrique da Silva (Frankenstein). Walker won via Unanimous Decision en dwong een contract af bij de UFC.

Afbeeldingsresultaat voor johnny walker UFC

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »