breaking news

Keita Nakamura vs. Salim Touahri gepland voor UFC Adelaide

October 18th, 2018 | by Redactie
Keita Nakamura vs. Salim Touahri gepland voor UFC Adelaide
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 142 card in Adelaide, Australië. De Japanner Keita Nakamura neemt het op tegen de Pool Salim Touahri. Het gevecht zal plaatsvinden op 1 December 2018 (lokale tijd 2 December) in het Adelaide Entertainment Centre. Beide mannen maken dat evenement deel uit van de Preliminary Card.

Keita Nakamura (MMA 33-9-2-1/UFC 3-5-0-0) is een Japanse MMA veteraan die al sinds 2003 professioneel vecht. De Japanner is aan zijn tweede run bezig binnen de UFC. Tijdens zijn eerste run binnen de organisatie verloor Nakamura driemaal in drie optredens. De Shooto Pacific Rim Kampioen ging vervolgens terug naar Japan waar hij zijn momentum terug wist te vinden en de prestigieuze Sengoku RC & Deep titels wist te pakken. Nakamura wist na zijn UFC debacle liefst veertien van in totaal achttien partijen in winst om te zetten. Dit trok in 2015 opnieuw de aandacht van de UFC, waardoor Nakamura in Japan mocht vechten tegen de Chinees Li Jingliang. Jingliang leek de bovenliggende partij, echter wist Nakamura halverwege de derde ronde de Chinees zijn rug te pakken en te finishen via een Rear Naked Choke Submission. Dit leverde Nakamura de Performance of the Night bonus op. Zijn daarop volgende partij verloor Nakamura in Engeland via Unanimous Decision van Tom Breese. Dit was echter niet zonder controverse aangezien Nakamura zeker niet onder deed voor de Engelsman. Halverwege 2016 pakte Nakamura een zeer knappe Rear Naked Choke Submission overwinning tegen de Australische veteraan Kyle Noke. Nakamura kon deze overwinning echter geen goed vervolg geven. Tijdens zijn partij in Oktober 2016 was via Unanimous Decision de Braziliaan Elizeu Zaleski Dos Santos te sterk. Nakamura keerde vervolgens pas terug in September 2017 in eigen land tegen Alex Morono. Nakamura won via een zeer controversiële Split Decision. Helaas voor Nakamura kon hij in April 2018 geen goed vervolg geven aan deze overwinning. Via een vrij dominante Unanimous Decision wist Tony Martin de Japanner tijdens UFC Atlantic City te verslaan.

Embed from Getty Images

Salim Touahri (MMA 10-2/UFC 0-1) maakte op short notice in Oktober 2017 tijdens UFC Gdansk zijn debuut. Touahri nam het op tegen TUF Brazil 3 winnaar Warlley Alves. Alves bleek te sterk en versloeg Touahri via Unanimous Decision. De Pool startte zijn Pro-MMA carrière in 2010. Hij vocht vooral voor lokale Poolse organisaties. Echter mocht hij na een record te hebben opgebouwd van vijf overwinningen voor de PLMMA titel vechten tegen landgenoot Pawel Zelazowski. Dit ging compleet mis. Zelazowski won via KO binnen 30 seconden, dit zou echter de enige verliespartij van Touahri zijn alvorens hij bij de UFC tekende. Touahri zou vervolgens tijdens UFC Liverpool terugkeren in de Octagon tegen Bradley Scott. Echter raakte de Pool geblesseerd en moest hij onder het mes. Hierdoor kwam de partij te vervallen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »