breaking news

Justin Ledet vecht alsnog tegen Dmitriy Sosnovskiy tijdens UFC Fight Night 116

July 14th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Shawn Bitter van het Twitterkanaal @mmawizzard te melden dat Justin Ledet op 16 September 2017 zijn terugkeer zal maken in de Octagon. Hij zal het in de Heavyweight divisie opnemen tegen nieuwkomer Dmitriy Sosnovskiy. Beide mannen zullen elkaars paden kruisen in de Octagon van een nog bekend te maken plaats in de VS. Het is niet bekend of het gevecht staat gepland voor de Preliminary Card of Main Card van UFC Fight Night 116. Ledet en Sosnovskiy zouden het in Februari al tegen elkaar opnemen, destijds werd het gevecht gecanceld na een blessure en een positieve USADA test van Ledet.

Justin Ledet (MMA 8-0-0-1/UFC 2-0-0-0) maakte in Augustus 2016 zijn UFC debuut. Ledet was in alle drie de rondes beter dan zijn tegenstander Chase Sherman, en won het gevecht via Unanimous Decision. Het was voor Ledet de eerste keer dat een gevecht in zijn Pro-MMA carrière naar de judges scorecards ging. Ledet keerde in November 2016 al terug in de Octagon om het op te nemen tegen Mark Godbeer. Ledet verbaasde zichzelf door in de eerste ronde de Engelsman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Ledet kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus. Vervolgens zou Ledet het in Februari van dit jaar opnemen tegen de Russische nieuwkomer Dmitry Sosnovskiy, maar Ledet moest het gevecht aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure. Wel werd Ledet enkele dagen later op de hoogte gebracht dat hij een positieve USADA test had afgeleverd. Ledet werd uiteindelijk slechts vier maanden geschorst. Ledet heeft vijf submission overwinningen op zijn naam staan, en twee KO overwinningen. In Mei 2016 (zijn laatste gevecht voordat hij naar de UFC kwam) eindigde in een No-Contest door een onopzettelijke ”eye-poke”.

Dmitriy Sosnovskiy (MMA 10-0/UFC 0-0) is een Russische hardhitter. Sosnovskiy gaat debuteren voor de UFC en doet dit nadat hij zijn laatste 3 partijen allemaal op TKO in de eerste ronde wist te eindigen. De 27-jarige Sosnovskiy vocht voorheen voor de organisatie OC Oplot uit Rusland. 6 KO’s/TKO’s, 2 Submissions en 2 Decisions later gaat hij nu debuteren voor de UFC. Sosnovskiy heeft een notable win staan tegen Aleksander Emelianenko, de broer van MMA legende Fedor Emelianenko.

Comments are closed.

Translate »