breaking news

Julio Arce stapt in op short notice tegen Dan Ige tijdens UFC 220 in Boston

January 3rd, 2018 | by Redactie

Tiger Schulmann’s MMA vechter Julio Arce zal op 20 Januari 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC 220 in Boston, Massachusetts. Dit hebben we zojuist weten te achterhalen. Arce vervangt de geblesseerde Charles Rosa en neemt het op tegen Dan Ige in de Featherweight divisie. Beide mannen treffen elkaar in de TD Garden op de Preliminary Card.

Julio Arce (MMA 13-2/UFC 1-0) is een MMA vechter die al jaren wordt gezien als iemand die al in de UFC had moeten vechten. Arce is vooral bekend in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Zo vocht hij eenmaal voor de CFFC organisatie, maar kwam hij maar liefst elfmaal uit voor de Ring of Combat organisatie. Voor deze organisatie wist hij zowel de Bantamweight als de Featherweight titel te winnen. De UFC gaf Arce de kans om zich te bewijzen tijden de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Arce stond tegenover de ongeslagen Team Lloyd Irvin vechter Peter Petties. Na een moeizame eerste ronde wist Arce in de tweede ronde Petties zeer overtuigend via TKO te verslaan. Tot verbazing van velen kreeg Arce geen UFC contract aangeboden. Arce keerde niet terug bij de Ring of Combat organisatie, maar vocht een kickbokspartij voor GLORY. Deze partij wist hij via TKO in de tweede ronde te winnen. Nu heeft Arce alsnog een UFC contract gekregen en zal hij in Boston zijn opwachting maken.

Dan Ige (MMA 8-1/UFC 1-0) is een Hawaiïaan die vorige maand werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Inmiddels heeft Ige dus alsnog een UFC contract gekregen en zal hij het in Boston opnemen tegen Julio Arce.

Comments are closed.

Translate »