breaking news

Joby Sanchez pakt short notice partij tegen Mark de la Rosa in Denver

November 4th, 2018 | by Marcel Dorff
Joby Sanchez pakt short notice partij tegen Mark de la Rosa in Denver
UFC
0

Joby Sanchez heeft een week van te voren de partij in de Bantamweight divisie aangepakt tegen Mark de la Rosa. De la Rosa zat zonder tegenstander nadat eerder deze week Jordan Espinosa liet weten geblesseerd te zijn. Sanchez en de la Rosa treffen elkaar aanstaande zaterdag tijdens het jubileum evenement van de UFC in Denver, Colorado. Tijdens UFC Fight Night 139 zullen beide vechters de card openen.

Mark De La Rosa (MMA 10-1/UFC 1-1) is een MMA vechter die wordt gezien als een van de grootste talenten. De La Rosa liet weten eind 2017 dat zijn contract bij de Combate Americas organisatie was afgerond en dat hij graag bij de UFC wilde tekenen. Mede doordat ook zijn vrouw Montana Stewart-De La Rosa nu voor de UFC vecht vielen alle puzzelstukjes op de juiste plaats. In 2014 debuteerde De La Rosa als 20-Jarige vechter in het Pro-MMA. De La Rosa bleef ongeslagen in zijn MMA carrière voordat hij bij de UFC tekende en kan zowel staand als op de grond sterk vechten. De La Rosa heeft onder meer een overwinning staan tegen voormalig UFC vechter Joseph Sandoval en werd gezien als een van de grootste talenten van de Combate Americas organisatie. De La Rosa maakte tijdens UFC 219 in December 2017 op short notice zijn debuut tegen Timothy Elliott. Elliott bleek te sterk en bracht via Anaconda Choke Submission in de tweede ronde De La Rosa zijn eerste verlies toe in zijn Pro-MMA carrière. De La Rosa kwam in Juli 2018 echter sterk terug. Tijdens UFC Boise werd gewonnen van Elias Garcia via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. De La Rosa zou vervolgens vechten tegen Jordan Espinosa, maar treft in verband met een blessure nu Joby Sanchez.

Embed from Getty Images

Joby Sanchez (MMA 11-3/UFC 1-3) begon zijn Pro-MMA carrière in 2011. De JacksonWink MMA vechter wist in het regionale MMA circuit een record van 5-0 op te bouwen. Hierna volgde een overwinning tegen UFC veteraan Antonio Banuelos waarna de UFC Sanchez contracteerde. Sanchez had een moeilijk debuut en verloor via Unanimous Decision van Wilson Reis. Nadat vervolgens wel van Tateki Matsuda via Split Decision werd gewonnen leek de weg naar boven ingezet. Echter werd vervolgens in de tweede ronde verloren via TKO van Geane Herrera, hierdoor werd het contract van Sanchez niet verlengd. Sanchez won vervolgens buiten de UFC twee partijen. In de zomer van 2017 keerde Sanchez terug in de Octagon voor de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Sanchez won zijn partij van Manny Vasquez, maar overtuigend was het allerminst. Hierdoor kreeg Sanchez ook geen hernieuwd contract van de UFC. Een paar weken later keerde Sanchez opnieuw terug als late replacement. Ditmaal was JP Buys de tegenstander. Sanchez won via TKO in de tweede ronde. Dana White ging overstag en gunde Sanchez een hernieuwd contract bij de UFC. Echter mocht Sanchez niet spreken van een goede comeback. Tijdens UFC Austin in Februari 2018 werd verloren in de eerste ronde van naamgenoot Roberto Sanchez via Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »