breaking news

Jessica-Rose Clark keert terug tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Talita Bernardo

February 24th, 2019 | by Marcel Dorff
Jessica-Rose Clark keert terug tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro tegen Talita Bernardo
UFC
0

De Australische Jessica-Rose Clark zal op 11 Mei 2019 haar comeback maken in de Octagon. “Jessy Jess” gaat een gewichtsklasse omhoog en treft Talita Bernardo in de Bantamweight divisie. Dit maakte de Braziliaanse website Combate bekend. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena in Rio de Janeiro op de Preliminary Card.

Jessica-Rose Clark (MMA 9-5-0-1/UFC 2-1-0-0) is een Australische die haar Pro-MMA carrière startte in 2012. Tijdens haar eerste zes gevechten van haar carrière wist Clark de Roshambo MMA en de XFC titel te pakken. Onder meer Arlene Blencowe (die voor de Bellator MMA titel vocht in December 2017) werd in haar tweede Pro-MMA gevecht verslagen. Echter wist Clark van haar laatste zes gevechten buiten de UFC maar tweemaal de winst te pakken. Tijdens haar gevecht in Augustus 2017 versloeg Clark de Braziliaanse Carina Damm via Split Decision. Clark zou in December 2017 voor Invicta FC vechten tegen Vanessa Porto. Echter kreeg Clark van de UFC een contract aangeboden om het op short notice op te nemen tegen Bec Rawlings. Clark won het gevecht via Split Decision. Vervolgens werd Clark ingeroosterd tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen Paige VanZant. Clark won de eerste twee rondes, en won hierdoor uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision. Clark stuitte vervolgens tijdens UFC Singapore in Juni 2018 op Jessica Eye. In een gelijkwaardig gevecht was het echter Eye die via Unanimous Decision de overwinning pakte. Clark zou vervolgens vechten tegen Andrea Lee tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Echter had ze een slechte weightcut en werd ze een dag voor het gevecht van de card gehaald.

Embed from Getty Images

Talita Bernardo (MMA 5-3/UFC 1-2) is een BJJ specialiste die in 2015 haar Pro-MMA debuut maakte. Een succesvol debuut met een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde tot gevolg. Bernardo vocht vervolgens in 2015 nog driemaal. Een gevecht ging verloren via Unanimous Decision, en de andere twee gevechten gewonnen via Armbar Submission binnen één minuut. In 2016 kwam Bernardo eenmaal in actie tegen Gisele Moreira in de Aspera FC organisatie. Bernardo won via Unanimous Decision. Begin dit jaar in Polen vocht Bernardo tegen de Hongaarse Iren Racz. Dit gevecht werd in de eerste ronde beslist via Rear Naked Choke Submission in het voordeel van de Bernardo. In Augustus 2017 stond de Bernardo gepland om het op te nemen tegen Alexa Conners in wat haar VS debuut had moeten worden. Echter werd Conners wegens een zeer slechte ”weight-cut” niet gecleared, waardoor het gevecht zou komen te vervallen. Door het uitvallen van Germaine de Randamie voor UFC Rotterdam in September 2017, maakte Bernardo haar UFC debuut tegen Marion Reneau. Na een sterke eerste ronde had Bernardo moeite om het tempo bij te houden en werd ze zes seconden voor het einde van het gevecht gefinisht via TKO. Bernardo keerde vervolgens terug tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen de Mexicaanse Irene Aldana. Ditmaal verloor Bernardo via Unanimous Decision waardoor ze nog altijd op haar eerste overwinning in de Octagon moest wachten. Deze overwinning kwam in Moncton in Oktober 2018. Via Unanimous Decision werd Sarah Moras verslagen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »