breaking news

Jessica Aguilar vervangt Alexa Grasso tegen Marina Rodriguez tijdens UFC Philadelphia

March 22nd, 2019 | by Redactie
Jessica Aguilar vervangt Alexa Grasso tegen Marina Rodriguez tijdens UFC Philadelphia
UFC
0

Het lijkt erop dat de “MMA goden” het gevecht tussen Alexa Grasso en Marina Rodriguez niet zien zitten. Nadat eerder voor UFC Fortaleza in verband met een blessure van Rodriguez het gevecht werd gecanceld is nu Alexa Grasso geblesseerd geraakt. De UFC heeft hierdoor nu Jessica Aguilar bereid gevonden om het volgende week zaterdag op te nemen tegen Marina Rodriguez tijdens UFC on ESPN 2 in Philadelphia. Dit maakte MMAFighting.com bekend. Beide vrouwen treffen elkaar in het Wells Fargo Center in de Strawweight divisie.

Marina Rodriguez (MMA 11-0-1/UFC 0-0-1) is een Braziliaanse vechtster die wordt gezien als een van de grootste talenten in de Strawweight divisie. In 2015 maakte ze haar professionele debuut. Via TKO in de eerste ronde werd het debuut omgezet in winst. Rodriguez tekende vervolgens meteen bij het prestigieuze Aspera FC. Daar wist ze in totaal drie gevechten te winnen waaronder een Triangle Choke Submission overwinning tegen Vanessa Guimaraes. Nadat vervolgens een aantal losse gevechten werden gevochten voor meerdere promoties met onder meer een overwinning tegen Samara Santos maakte Rodriguez haar opwachting bij de Thunder Fight organisatie. Daar werd tot tweemaal toe Natalia Silva verslagen. Rodriguez kreeg vervolgens de kans om tijdens de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te winnen. Rodriguez slaagde in die opzet door Maria Oliveira via TKO in de eerste ronde te stoppen. Rodriguez maakte vervolgens tijdens UFC São Paulo in September 2018 haar debuut in de UFC tegen de Canadese Randa Markos. De partij eindigde na drie rondes in een Majority Draw. Rodriguez zou vervolgens haar opwachting maken tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 tegen Alexa Grasso, maar raakte geblesseerd. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland voor Maart 2019 in Philadelphia. Echter is nu Grasso geblesseerd en neemt Jessica Aguilar haar plaats in.

Embed from Getty Images

Jessica Aguilar (MMA 20-7/UFC 1-3) is een Mexicaanse MMA vechtster die sinds 2015 voor de UFC vecht. Aguilar werd jaren gezien als de allerbeste Strawweight ter wereld. Mede doordat Aguilar destijds de UFC Kampioene Carla Esparza al eens in Bellator verslagen had. Aguilar had een zeven fight winstreak toen ze in 2014 voor de WSOF organisatie tekende. Vlak daarna kwam de UFC op te proppen met de Women’s Strawweight divisie. Dit tot afgrijzen van Aguilar die in de jaren daarvoor had bewezen in principe de beste in haar gewichtsklasse te zijn. Aguilar vocht driemaal in elf maanden voor de WSOF organisatie. Tijdens haar eerste gevecht pakte ze de titel, en tijdens gevecht twee en drie werd de titel succesvol verdedigt. WSOF CEO Ray Sefo liet weten het belangrijk te vinden dat Aguilar uitdagingen zou zoeken in het MMA en dat WSOF haar die uitdaging niet meer kon bieden. Daarom verbrak Sefo het contract van Aguilar zodat de Mexicaanse bij de UFC kon tekenen. Dit gebeurde en op 1 Augustus 2015 maakte Aguilar haar lang verwachtte UFC debuut tegen Claudia Gadelha. Gadelha werd voordat de UFC met de Strawweight divisie begon altijd gezien als de #2 van de wereld achter Aguilar. Gadelha was echter Aguilar de baas in twee van de drie rondes en won een Unanimous Decision. Mede door blessures kwam Aguilar in 2016 niet in actie. In 2017 vocht Aguilar eenmaal tegen Cortney Casey-Sanchez. In een zeer matige performance was het Casey-Sanchez die de overwinning via Unanimous Decision wist binnen te slepen. Aguilar zou vervolgens haar opwachting makten tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Livia Renata Souza. Echter blesseerde Souza een paar dagen voor het gevecht haar hand waardoor de partij niet doorging. En ook haar geplande partij in Juni 2018 tegen Jodie Esquibel vond geen doorgang. Dit omdat volgens de commissie Aguilar niet met een koortslip mocht vechten. Het gevecht werd verplaatst een maand later naar de UFC Boise card. Aguilar pakte haar eerste overwinning in de Octagon en deed dat via Unanimous Decision. Echter kon ze deze overwinning geen goed vervolg geven. In November 2018 werd vrijwel kansloos verloren van de Chinese Weili Zhang. Aguilar verloor in de eerste ronde via Armbar Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »