breaking news

Islam Makhachev out, Mads Burnell maakt UFC debuut in Rotterdam tegen Michel Prazeres

August 4th, 2017 | by Marcel Dorff

De altijd zeer goed ingevoerde Olimpo MMA journalist Gabriel Carvalho heeft zojuist weten te melden dat Mads Burnell op 2 September 2017 tijdens UFC Fight Night 115 in Rotterdam zijn debuut zal maken voor de organisatie. Er gingen al een tijdje geruchten dat Islam Makhachev zich zou hebben teruggetrokken uit het gevecht tegen Michel Prazeres in verband met de Hadj. Hierdoor vecht Mads Burnell tegen Michel Prazeres op de Preliminary Card in de Rotterdam Ahoy.

Michel Prazeres (MMA 22-2/UFC 6-2) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC Lightweight divisie. De 35-Jarige Braziliaan kwam begin 2013 met een 16-0 record de UFC binnen. De 2nd degree BJJ Black Belt maakte een valse start in de UFC, tegen landgenoot Paulo Thiago werd via Unanimous Decision verloren. In hetzelfde jaar vocht Prazeres nogmaals voor de UFC. Ditmaal won de Braziliaan via Split Decision van Jesse Ronson. Prazeres ging vervolgens in 2014 een gewichtsklasse omlaag. Op Lightweight won hij van de sterke Rus Mairbek Taisumov via Unanimous Decision. Vervolgens ging het voor de tweede keer in zijn UFC carrière mis, ditmaal was de zeer sterk worstelende Kevin Lee te sterk via Unanimous Decision. Prazeres revancheerde zich in hetzelfde jaar (2015) via Split Decision tegen Valmir Lazaro. Een zeer controversiële Split Decision overwinning. In 2016 vocht Prazeres tweemaal voor de UFC. In Juli werd gewonnen van short notice replacement J.C.Cottrell en in September van dat jaar boekte Prazeres zijn meest prestigieuze overwinning tot dusver in de UFC. Landgenoot Gilbert Burns werd via Unanimous Decision verslagen. Prazeres mocht het vervolgens opnemen tegen veteraan Joshua Burkman. Prazeres had werkelijk geen enkele moeite met Burkman en versloeg hem vroeg in de eerste ronde via een North-South Choke Submission.

Mads Burnell (MMA 8-1/UFC 0-0) is een zeer talentvolle Deense vechter die op short notice dus zijn UFC debuut zal maken. Burnell, normaal uitkomend in de Featherweight divisie zal ditmaal in verband met de korte voorbereidingstijd vechten in de Lightweight divisie. De Deen heeft met zeven overwinningen in acht gevechten zich vooral laten gelden in het Scandinavische MMA circuit. Burnell traint bij Art Suave Copenhagen waar vooral zeer sterke BJJ vechters vandaan komen. Dit blijkt ook wel uit de vijf submission overwinningen op Burnell’s record. Burnell pakte in zijn laatste gevecht de SOMMA titel door de Braziliaan Fernando Duarte te finishen met een Japanese Necktie Submission. Deze Submission is slechts eenmaal in de UFC uitgevoerd.

Comments are closed.

Translate »