breaking news

Ilia Topuria vs. Ľudovít Klein toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei

February 19th, 2021 | by Redactie
Ilia Topuria vs. Ľudovít Klein toegevoegd aan UFC evenement op 8 mei
UFC
0

De UFC heeft een zeer interessante partij ingepland voor 8 mei aanstaande. De ongeslagen Ilia Topuria keert terug in de Octagon. De Georgiër gaat het opnemen tegen Ľudovít Klein in de Featherweight divisie. Beide mannen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Waarschijnlijk zal dit Las Vegas zijn. Fighting DNA wist de partij te melden.

Ilia Topuria (MMA 10-0/UFC 2-0) is een Georgiër die zijn Pro MMA carrière begon in 2015. Topuria beschikt over een zeer sterke groundgame en bijna al zijn overwinning via Submission te behalen. Topuria was een van de toonaangevende vechters bij het Spaanse Mix Fight Events waar hij in 2016 ook de titel won door Jhon Guarin te verslaan. Topuria wist vervolgens tijdens het prestigieuze Cage evenement in Finland Mika Hamalainen via een Mounted Guillotine Submission in de eerste ronde te verslaan. Topuria zou vervolgens tijdens zijn Cage Warriors debuut voor de titel vechten tegen Brian Bouland. Topuria won de partij maar woog te zwaar tijdens de wegingen waardoor hij geen aanspraak kon maken op de titel. Topuria tekende vervolgens bij de Brave CF organisatie waar hij twee keer wist te winnen. De Georgiër tekende in Oktober 2020 bij de UFC. In dezelfde maand maakte Topuria zijn debuut tegen Youssef Zalal. Topuria won via Unanimous Decision. Vervolgens pakte Topuria een partij aan tegen Damon Jackson. Ditmaal won Topuria via KO in de eerste ronde. Het leverde hem de Performance of the Night bonus op.

Embed from Getty Images

Ľudovít Klein (MMA 17-2/UFC 1-0) is een Tsjechische vechter die zijn MMA carrière startte in 2014. Na een 6-1 record te hebben opgebouwd tekende hij bij de ACB organisatie. Na twee overwinningen vertrok Klein naar Cage Warriors. Daar zou hij verliezen van Aiden Lee. Klein zou echter vervolgens een ongekende reeks neer zetten bij de XFN en OKTAGON MMA organisaties. Met een winstreak van zeven gevechten tekende hij in 2020 bij de UFC. Daar zou hij tijdens zijn debuut op short notice vechten tegen Shane Young. Klein imponeerde met een Headkick KO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »