breaking news

Herbert Burns vs. Alexander Munoz toegevoegd aan UFC evenement op 1 mei

February 22nd, 2021 | by Redactie
Herbert Burns vs. Alexander Munoz toegevoegd aan UFC evenement op 1 mei
UFC
0

Herbert Burns maakt op 1 mei aanstaande zijn comeback in de UFC. De jongere broer van Gilbert Burns neemt het op tegen Alexander Munoz in de Lightweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar op een nog later bekend te maken locatie, echter lijkt de UFC APEX in Las Vegas het strijdtoneel te gaan worden. AG Fight maakte de partij bekend.

Herbert Burns (MMA 11-3/UFC 2-1) is een Braziliaanse MMA vechter die sinds 2012 actief is in het Pro-MMA. Herbert is de jongere broer van Gilbert Burns die eveneens in de UFC vecht. Burns won zijn eerste Pro gevecht en zou in 2013 direct tekenen bij ONE Championship. Daar imponeerde hij met vijf achtereenvolgende overwinningen tegen onder meer Edward Kelly, Honorio Banario en Timofey Nastyukhin. Burns verloor vervolgens echter tweemaal en verliet de organisatie. In 2018 tekende de Braziliaan bij de Titan FC organisatie. Daar wist hij tweemaal te winnen. Onder meer van voormalig Kampioen Luis Gomez. Tijdens die overwinning zat Dana White cageside voor het programma “Dana White: Lookin’ for a Fight”. Burns kreeg door zijn overwinning de kans om te vechten tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. De Braziliaan versloeg Darrick Minner in de eerste ronde via een Triangle Armbar Submission en verdiende daarmee een UFC contract. Burns maakte in Januari 2020 zijn UFC debuut tegen M-1 Global kampioen Nate Landwehr. Burns wist via een KO in de eerste ronde een uitstekend debuut neer te zetten in de UFC. De Braziliaan kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus. Vervolgens nam hij een gevecht op een Catchweight van 150 lbs aan tegen MMA veteraan Evan Dunham. Burns imponeerde wederom met een Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde. Burns kon echter in Augustus 2020 zijn goede overwinningen geen goed vervolg geven. Via TKO in de tweede ronde werd verloren van Daniel Pineda.

Embed from Getty Images

Alexander Munoz (MMA 6-1/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2015 zijn debuut maakte in het professionele circuit. Munoz baarde opzien door zijn eerste drie gevechten allemaal in de eerste ronde te winnen. Nadat vervolgens in het vierde gevecht werd gewonnen van Matheus Ubirajara via Unanimous Decision vocht Munoz bijna anderhalf jaar niet. Ondanks dit gegeven werd hij wel door de UFC uitgenodigd om mee te doen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Munoz nam het op tegen de favoriete Nick Newell. Munoz zou het gevecht winnen, maar wist de UFC niet te overtuigen en kreeg geen contract. Ongeveer een jaar later keerde Munoz terug in de kooi bij Trinity SC waar hij voor de titel vocht tegen Troy Lamson. Munoz won de titel via Unanimous Decision. Ditmaal zat Dana White aan de kooi voor het programma “Dana White Lookin’ for a Fight”. De baas van de UFC was ditmaal wél overtuigd en beloonde Munoz met een UFC contract. Munoz zou vervolgens in Februari 2020 tijdens UFC Norfolk zijn debuut maken tegen Luis Peña. Echter trok Munoz zich terug met een blessure. Uiteindelijk zou Munoz wel zijn debuut maken in Augustus 2020 tegen Nasrat Haqparast. Munoz verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »