breaking news

Hector Lombard kruist degens met Anthony Smith tijdens UFC Pittsburgh

July 15th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend maakte de Cubaan Hector Lombard tijdens de MMA Roasted Podcast bekend dat hij op 16 September 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 116. Zijn tegenstander is de Amerikaan Anthony Smith. Beide Middleweights nemen het tegen elkaar op in een nog nader te bepalen locatie in Pittsburgh, Pennsylvania. Het is niet bekend of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card die avond.

Hector Lombard (MMA 34-7-1-2/UFC 3-5-0-1) kwam in 2012 als grote meneer de UFC binnen. De Cubaan was al bijna 6 jaar ongeslagen, en was in drie organisaties tegelijk kampioen. De meest in het oog springende organisatie was uiteraard Bellator MMA waar hij nooit verloor. Lombard debuteerde in de UFC tegen Tim Boetsch. Lombard was zwaar favoriet bij de bookmakers, maar kon die rol niet waarmaken. Lombard verloor via Split Decision en had dus een zeer tegenvallend UFC debuut. Vervolgens versloeg Lombard Submission specialist Rousimar Palhares via KO, maar verloor hij weer een Split Decision ditmaal van Yushin Okami. Lombard ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Hier versloeg hij Nate Marquardt en Jake Shields. Ook versloeg hij Josh Burkman, maar dit gevecht werd omgezet in een No-Contest nadat Lombard positief had getest voor het gebruik van Anabolen Steroïden. Lombard werd een jaar geschorst. Lombard keerde terug tegen Neil Magny in het begin van 2016. Lombard leek Magny te finishen in de eerste ronde, maar Magny hield vol en finishte Lombard vervolgens zelf in de derde ronde. Lombard keerde na dit gevecht terug naar de Middleweight divisie om het op te nemen tegen Dan Henderson. Lombard kreeg een genadeloos harde elleboog tegen zijn slaap aan in de tweede ronde van Henderson en ging KO. Lombard werd vervolgens gematcht tegen Johny Hendricks. De voormalig UFC Welterweight Kampioen was drastisch opzoek naar een overwinning. Hendricks maakte zijn debuut in de Middleweight divisie, met succes. Lombard liep het hele gevecht achter de feiten aan en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Lombard’s laatste officiële overwinning dateert inmiddels uit 2014 tegen Jake Shields.

Anthony Smith (MMA 27-12/UFC 3-2) werd in 2013 na een snel Submission verlies tegen Antonio Braga Neto de UFC uit gezet. Na een winstreak van zeven gevechten in organisaties als RFA, Bellator & CFFC mocht Smith terug komen. Smith won zijn rentree in Februari 2016 tegen Leonardo Augusto Leleco via Unanimous Decision. In Juli van dat jaar verloor Smith echter van Cezar Ferreira. Tijdens de TUF Finale in December 2016 wist Smith zijn tegenstander Elvis Mutapcic via TKO te finishen. Dit leverde Smith de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn meest recente partij in April dit jaar vocht Smith tegen TUF 23 winnaar Andrew Sanchez. Sanchez, een echte worstelaar, haalde het gevecht tot ongelooflijke frustratie van Smith continu naar de grond. Smith stond behoorlijk achter op de scorecards en wist dat. Met nog minder dan anderhalve minuut te gaan wist Smith een Headkick perfect te landen. Sanchez ging knockdown waarna Smith de partij finishte via KO. Een mooie comeback voor Anthony Smith die zijn two fight winstreak tegen Lombard een vervolg zal willen geven.

Comments are closed.

Translate »