breaking news

Hakeem Dawodu treft nieuwkomer Yoshinori Horie tijdens UFC 240 in Edmonton

July 4th, 2019 | by Marcel Dorff
Hakeem Dawodu treft nieuwkomer Yoshinori Horie tijdens UFC 240 in Edmonton
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight gevecht toegevoegd aan de UFC 240 card in Edmonton, Alberta, Canada op 27 Juli aanstaande. De Canadees Hakeem Dawodu zal zijn opwachting maken tegen de Japanse nieuwkomer Yoshinori Horie. Dit maakte TSN Sports bekend. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Rogers Place.

Hakeem Dawodu (MMA 9-1-1/UFC 2-1-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas. Dawodu maakte in Maart 2018 zijn UFC debuut in Londen tegen de Schot Danny Henry. Een werkelijk vreselijk debuut voor de getalenteerde Dawodu. Henry wist Dawodu vroeg knockdown te slaan, en finishte het gevecht vervolgens via een Guillotine Choke Submission binnen een minuut. Dawodu wist zichzelf vervolgens tijdens UFC Calgary in Juli 2018 te revancheren. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Austin Arnett. Dawodu werd vervolgens in December 2018 gekoppeld aan Kyle Bochniak. Dawodu vocht sterk en won wederom via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Yoshinori Horie (MMA 8-1/UFC 0-0) is een Japanse MMA vechter die in 2016 zijn MMA debuut maakte. Horie vocht al zijn partijen voor de bekende Pancrase organisatie alvorens hij bij de UFC tekende. Horie wist een winstreak van vijf gevechten op te bouwen waaronder een toernooiwinst. Vervolgens verloor Horie een gevecht, maar heeft sindsdien de draad weer opgepakt. Zo versloeg Horie achtereenvolgens Masaya Takita en Hiroshige Tanaka via KO en zal hij nu tijdens UFC Edmonton zijn UFC debuut gaan maken tegen Hakeem Dawodu.

Afbeeldingsresultaat voor 堀江圭功

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »