breaking news

FNG Kampioen Roman Kopylov maakt UFC debuut tegen Krzysztof Jotko in St.Petersburg

February 24th, 2019 | by Marcel Dorff
FNG Kampioen Roman Kopylov maakt UFC debuut tegen Krzysztof Jotko in St.Petersburg
UFC
0

Een nieuw Middleweight gevecht is toegevoegd aan de UFC Fight Night 149 card in St.Petersburg, Rusland. De Pool Krzysztof Jotko keert na een succesvol verlopen operatie op 20 April 2019 terug in de Octagon. In het Yubileyny Sports Palace is Fight Nights Global Middleweight Kampioen Roman Kopylov de tegenstander. Het ongeslagen fenomeen tekende afgelopen vrijdag zijn UFC contract. ESPN wist het gevecht bekend te maken.

Krzysztof Jotko (MMA 19-4/UFC 6-4) is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde en onderschatte vechters in de UFC Middleweight divisie. De Pool kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut in Australië versloeg hij de Braziliaan Bruno Santos via Unanimous Decision. Vervolgens had Jotko zijn eerste setback in zijn carrière. De Pool verloor via Guillotine Choke Submission van de Zweed Magnus Cedenblad. Vervolgens versloeg Jotko achter elkaar Tor Troeng, Scott Askham en Bradley Scott (allen via Decision). In Juni 2016 stond MMA veteraan Tamdan McCrory tegenover Jotko. Jotko overklaste McCrory vroeg in het gevecht via een kiezelharde stoot en won via KO binnen een minuut. Dit leverde Jotko de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn gevecht in São Paulo, Brazilië nam Jotko het op tegen BJJ specialist Thales Leites. Jotko controleerde het gevecht van begin af aan zowel staand als op de grond. Uiteindelijk won Jotko op een zeer indrukwekkende manier van de sterker geachte Braziliaan via Unanimous Decision. Jotko die op een winstreak van vijf gevechten zat loerde op een plek in de Top 10 van de divisie. Echter wist Jotko niet langs David Branch te komen en verloor via een controversiële Split Decision. Jotko werd vervolgens gematcht tegen Uriah Hall in September 2017 tijdens UFC Pittsburgh. Jotko overklaste Hall in de eerste ronde, maar werd in de tweede ronde KO geslagen door de Jamaicaan. Hierdoor heeft Jotko nu een losing streak van twee gevechten. En die losing streak zou ook in zijn gevecht tegen Brad Tavares niet doorbroken worden. De Hawaiiaan was tijdens UFC Glendale in April 2018 via TKO in de derde ronde te sterk voor de Pool. Jotko zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen Adam Yandiev. Echter moest Jotko in verband met een blessure verstek laten gaan.

Embed from Getty Images

Roman Kopylov (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Russische MMA vechter die vanuit het Combat Sambo komt. Hij maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de WCSA organisatie. Na twee overwinningen maakte Kopylov zijn debuut voor de ACB organisatie. Daar imponeerde hij door Islam Gugov via TKO in de tweede ronde te stoppen. Kopylov stapte vervolgens over naar de Fight Nights Global organisatie. Daar wist hij in zijn eerste twee gevechten zowel Artem Sholako als Kobe Ortiz voortijdig te stoppen. Hiermee wist hij een titelgevecht tegen Abusupyan Alikhanov in Maart 2018 veilig te stellen. Kopylov zou die titel pakken. Alikhanov kon niet verder tussen de vierde en vijfde ronde waardoor Kopylov via TKO de nieuwe kampioen was. Kopylov verdedigde in December 2018 met succes zijn titel tegen Yasubey Enomoto via KO in de vierde ronde en zal nu in St.Petersburg zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor Роман Копылов

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »