breaking news

Featherweightclash tussen Dan Ige en Kevin Aguilar tijdens UFC Greenville

May 4th, 2019 | by Marcel Dorff
Featherweightclash tussen Dan Ige en Kevin Aguilar tijdens UFC Greenville
UFC
0

De UFC heeft een zeer interessant gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 154 card in Greenville, South Carolina. Dan Ige neemt het op 22 Juni 2019 op tegen Kevin Aguilar in de Featherweight divisie. Dit wist ESPN’s Brett Okamoto bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Bon Secours Wellness Arena.

Dan Ige (MMA 11-2/UFC 3-1) is een Hawaiïaan die eind 2017 werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Ige kreeg vervolgens een paar maanden later alsnog een UFC contract en werd ingepland om te vechten tijdens UFC 220 in Boston tegen Charles Rosa. Rosa raakte echter geblesseerd en werd vervangen door UFC debutant Julio Arce. Ige een zeer goede grondvechter, wist zijn gameplan niet uit te voeren tegen Arce die iedere takedown wist te ontwijken en zelf superieur was in het staande werk. Ige verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter kwam Ige heel erg sterk terug. In Juni 2018 overrompelde hij Mike Santiago en wist hij binnen een minuut het gevecht via TKO te beslissen. Vervolgens nam Ige het op tegen promotionele nieuwkomer Jordan Griffin tijdens UFC Milwaukee in December 2018. Ige was iets sterker en won het gevecht via Unanimous Decision. De Hawaiiaan werd vervolgens gematcht tegen het Schotse talent Danny Henry tijdens UFC Londen in Maart 2019. Ige besliste het gevecht na iets meer dan een minuut via een Rear Naked Choke Submission. Ige kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Kevin Aguilar (MMA 17-1/UFC 2-0) is een MMA vechter die in 2010 zijn Pro-MMA debuut maakte. Al in zijn tweede partij vocht de Amerikaan voor Bellator MMA. Aguilar won van Matt Hunt via TKO in de eerste ronde. Het bleef echter bij deze ene partij. Aguilar won zijn eerste zes partijen en werd vervolgens gecontracteerd door de Legacy FC organisatie. Na overwinningen tegen Nick Gonzalez en Hunter Tucker mocht Aguilar eind 2013 voor de titel vechten tegen UFC veteraan Leonard Garcia. Garcia won de partij via KO in de eerste ronde. Aguilar wist zich vervolgens weer omhoog te werken met twee overwinningen. Hierdoor kreeg hij een herkansing om de titel te winnen ditmaal tegen Tony Kelley. Aguilar won de partij via Split Decision en was de nieuwe Legacy FC Kampioen. Vervolgens fuseerden Legacy FC en RFA in het nieuwe LFA. Aguilar vocht meteen voor de LFA titel tegen UFC veteraan Damon Jackson. Aguilar won via TKO in de derde ronde en pakte dus ook de LFA titel. Deze titel verdedigde hij tweemaal tegen respectievelijk Justin Rader en Thanh Le. Vervolgens pakte Aguilar een short notice partij aan tijdens de Dana White’s Tuesday Night Contender Series tegen Joey Gomez. Aguilar won de partij via Split Decision, maar kon Dana White niet overtuigen. Aguilar tekende vervolgens alsnog een UFC contract en vocht op short notice in November 2018 tegen Rick Glenn. Aguilar vocht sterk en won zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Vervolgens vocht Aguilar in Maart 2019 al zijn tweede gevecht voor de UFC. Tijdens UFC Philadelphia was de Peruviaan Enrique Barzola de tegenstander. Aguilar won wederom via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »