breaking news

Exclusief Interview Jose Torres: “Ik wil zowel de Flyweight als Bantamweight Belt bij Brave CF winnen”

February 17th, 2019 | by Marcel Dorff
Exclusief Interview Jose Torres: “Ik wil zowel de Flyweight als Bantamweight Belt bij Brave CF winnen”
Brave CF
0

Hij is een van de grootste talenten van de Verenigde Staten. De 26-jarige Jose “Shorty” Torres was zowel de Flyweight als Bantamweight Kampioen bij de Titan FC organisatie. Vorig jaar verruilde hij die organisatie voor de UFC. Echter kwam hij slechts tot twee gevechten voor de organisatie. Brave CF pikte hem echter op waardoor Torres op 15 Maart aanstaande zijn promotionele debuut zal maken in Manilla tegen Amir Albazi. Lees hieronder een interview dat wij recent hadden met Torres.

De meest gestelde vraag aller tijden, hoe gaat het met je? En hoe verloopt je trainingskamp?
– Over het geheel uitstekend. Ik kom uit voor American Top Team en werk samen met Din Thomas. Echter is hij op dit moment bij Roufusport om Tyron Woodley voor te bereiden op zijn titelgevecht tijdens UFC 235. Roufusport ligt slechts twaalf uurtjes van de gym af waar ik train. Omdat ik persé met Din wil werken voor dit gevecht heb ik ook de afgelopen drie weken bij Roufusport getraind. Het is er fantastisch. Ik train met onder ander Raufeon Stots, Sergio Pettis, Coach Duke Roufus en alle andere atleten en coaches. Din Thomas is een fantastische coach. Hij analyseert al mijn gevecht en weet me altijd 100% klaar te stomen voor iedere tegenstander. Ik ben zeer enthousiast over het verdere verloop. Ik heb nog een maand te gaan tot aan het gevecht en ik ben de afgelopen maand duidelijk vooruit gegaan. Ik kan niet wachten tot de dag van het gevecht aanbreekt. Mijn trainingskamp is in ieder geval geweldig.

Je bent een van de grootste MMA talenten in zowel de Flyweight als Bantamweight divisie. Welk doel heb je jezelf gesteld dit jaar bij de Brave CF organisatie?
– Ik doe erg mijn best om mijn naam als talent in die divisies ook waar te maken, echter is het voor mij een proces. Ik wil anders zijn dan anderen zoals mijn tijd bij Titan FC. Daar heb ik zowel voor de Flyweight als Bantamweight titel gevochten. Dit wil ik ook bij Brave CF doen. Ik wil domineren en laten zien in beide divisies dat ik iemand ben om rekening mee te houden. Ik heb vier gevechten op mijn contract staan. Mijn plan is als volgt: Contendergevecht, Titelgevecht Flyweight, Titelverdediging & Vechten voor de Bantamweight titel. Ik wil laten zien dat ik een fenomenale vechter ben. Ik wil bewijzen dat ik dit in de Brave CF organisatie ben.

Op 15 Maart aanstaande vecht je tegen de ongeslagen Amir Albazi in Manilla. Wat weet je over je tegenstander en hoe zie je het verloop van dit gevecht gaan? (We begrijpen dat je ervanuit gaat dat je wint, maar op welke manier?)
– Amir Albazi is een uitstekende vechter. Hij is iemand die al veel heeft meegemaakt, maar ver is gekomen. Hij is niet voor niets 11-0. Hij is van nature een wereldkampioen. Ik weet dat hij een Jiu-Jitsu Kampioen is en zal proberen met grappling het gevecht te finishen. Ik verwacht ook dat hij met naar de grond zal proberen te halen en me zal proberen te verwurgen. En daar kijk ik écht naar uit. Ik heb hier hard voor getraind. Het verheugd me dat ik zijn eerste grote test zal zijn. Ik weet dat hij ongeslagen is en al voor Bellator MMA heeft gevochten en eveneens een IMMAF wereldkampioen is. Hij is getest, 100%. Maar hij heeft nog tegen niemand van mijn kaliber gevochten. Dus ik ben zeer benieuwd hoe het gevecht zal verlopen en of ik de eerste man ben die hem kan verslaan in zijn Pro-MMA carrière.

Je bent een van de grootste namen die Brave CF heeft gecontracteerd. Brengt dit extra druk voor je mee of vind je het juist fijn? En hoe deal je met de verwachtingen?
– Er zit ongelooflijk veel druk op mijn debuut bij Brave CF. Ik ben een van de grootste namen die gecontracteerd is geworden en dat is perfect. Het is een grote eer voor mij. Maar zoals bekend verloor ik mijn laatste partij. Ik zat op een winstreak van 33 gevechten en had niet verwacht dat ik zou verliezen. Dus voor mij zit er een immense druk achter de aankomende partij. Daarbij komt ook nog eens dat iedereen van me verwacht dat ik mijn debuut zal winnen en ook de Flyweight titel later dit jaar. Maar ik heb in Albazi een tegenstander die zeer talentvol is en eveneens iemand om rekening mee te houden. Ik zal eerst van hem moeten winnen om te laten zien dat ik iets kan betekenen in de divisie. Zoals ik eerder al zei het is een proces. Ik heb veel dingen in het vooruitzicht die ik moet overwinnen. Tegelijkertijd heb ik er heel veel zin in om aan de wereld te laten zien wat er ook gebeurd dat ik het in mijn mars heb om te winnen. En dat zal ook gebeuren.

We gaan even negen maanden terug in de tijd. Je kreeg eindelijk de kans om bij de UFC je debuut te maken. Je won van Jarred Brooks, maar werd vervolgens na je verlies tegen Alex Perez van je contract ontheven. Heb je ooit enige uitleg gehad van de UFC waarom je niet meer verder mocht bij de organisatie?
– Dat was het moment dat de UFC probeerde de Flyweight divisie te stoppen. Enkele contracten werden verbroken. Als je verloor was je klaar. En dat was de enige reden. Ze waren niet van plan om de divisie te behouden. Als ik dit eerder had geweten had ik nooit bij de UFC getekend. Het heeft geen zin om in een “dode” divisie te vechten. Maar goed, ik vocht dus mijn debuut tegen Jarred Brooks. Veel mensen vonden het een lucky winstpartij omdat volgens hen Brooks zichzelf bewusteloos “gooide”. Ik bekijk het echter anders. Ik heb dit gevecht negen dagen van te voren aangenomen. Hiervoor heb ik 26lbs moeten afvallen om de Flyweight limiet te halen. Wat er ook gebeurde in het gevecht, ik haalde mijn gewicht en ik deed mijn best. Zonder trainingskamp en het continu peinzen of ik het gewicht wel zou halen. Minder dan een maand na het gevecht werd ik gedwongen om een partij aan te nemen tegen Alex Perez. Ditmaal moest ik 28lbs afvallen. Ik kreeg de keuze of vechten tegen Perez of een aantal maanden niet vechten. Dus ik had in mijn optiek weinig keuze en moest wederom een short-notice gevecht aannemen. In een tijdsbestek van 45 dagen heb ik dus voor twee gevechten in totaal 54lbs afgevallen. Ik was er mentaal niet klaar voor en compleet uitgeput. Ik kreeg ze er ook behoorlijk van langs in die partij. Maar voor de aankomende partij heb ik eindelijk weer een volledig trainingskamp en ben ik enthousiast om mezelf te bewijzen. Terugkomend op de UFC, het verhaal was dat ik dus gecut werd omdat ik verloor. In hun ogen had ik geluk gehad in mijn eerste partij en kwam ik slecht voor de dag in mijn tweede partij. Ik heb nooit een eerlijke kans gehad, helaas is dit iets wat de UFC doet. Ze maken misbruik ervan. Daarom ben ik zo blij dat ik nu bij Brave CF zit. Hier voel ik waardering en ze geven me wat ik nodig heb om succes te hebben.

De Brave CF Flyweight divisie is een zeer talentvolle divisie op dit moment. Veel getalenteerde vechters en sterke competitie. Denk je dat Brave CF in de toekomst de plek voor de Flyweights zal worden?
– Ik denk dat Brave CF een plek is waar vechters uit alle delen van de wereld kunnen vechten. Organisaties zijn enthousiast over Flyweights en ze laten zien daarmee dat we attractieve vechters zijn. Maar in vergelijking met Brave CF is dit niets. Ze doen geen toernooi om de eerste kampioen in de divisie aan te wijzen of scheppen op over een bepaalde vechter die ze gecontracteerd hebben. Het talent in de Flyweight divisie bij Brave CF spreekt voor zich. En dat gaan we allemaal laten zien te beginnen met mijzelf op 15 Maart. Dat we een divisie zijn om rekening mee te houden. We zijn heel erg attractief om naar te kijken. En het betekend niet omdat mensen ons niet zouden kennen dat we niet interessant zouden zijn om naar te kijken. Nogmaals, Albazi heeft het een en ander meegemaakt. We krijgen dus een Bellator veteraan (Albazi) tegen een UFC veteraan (Torres) en ik kan niet wachten dat het 15 Maart is. Ik denk dat iedere MMA liefhebber deze gevechten wil zien. Het is het Co-Main Event van de Brave CF 22 card in Manilla. Het gaat een absoluut spektakel worden. Ik ga laten zien wat de Flyweights allemaal te offeren hebben en het zal een van de beste gevechten van de card worden.

Je was zoals eerder aangegeven zowel de Flyweight als Bantamweight Kampioen bij de Titan FC organisatie voordat je naar de UFC overstapte. Kunnen we dit ook van je verwachten bij Brave CF?
– Zeker weten. Zoals eerder al aangegeven is mijn doel om de allereerste double-champ te worden van de Brave CF organisatie. Ik wil niet een belt winnen om hem vervolgens te verliezen en over te stappen naar een andere gewichtsklasse om daar ook een belt te winnen. Ik wil beide belts tegelijk. Zoals Daniel Cormier bij de UFC. Ik wil laten zien dat ik een dominante kampioen ben. Ik wil beide titels winnen en verdedigen en om en om in de divisies uitkomen. Ik ben fan van het ranking systeem. Als je verdient om voor een titel te vechten, dan moet je ook de gelegenheid krijgen. Maar als er geen uitdagingen zijn in een van de twee divisies, waarom zou je dan niet af en toe wisselen van divisie? Ik deed dit ook bij Titan FC en dat wil ik voortzetten bij Brave CF.

Even iets geheel anders. Wat gebruik je onder anderen om je lichaam gezond te houden en te relaxen? En hoe hou je je lichaam in conditie als je niet traint?
– Ik doe veel dingen om te relaxen en mijn lichaam gezond te houden. Het belangrijkste is je rust pakken en mentaal eveneens rustig te worden. Als ik op dit moment de stress in mijn leven zie en dingen die achter de schermen gebeuren zijn er zeker hulpmiddelen. Zoals CBD, massagetherapieën, chiropractie, cryotherapie etc. Ik probeer mijn rust te pakken en verstandig te trainen en te herstellen.

Vertel de mensen, waarom moeten ze volgende maand het debuut van Jose Torres bekijken bij Brave CF?
– Als je me ooit eerder hebt zien vechten, dan weet je hoe ik vecht. Ik kom een show neerzetten, ik kom om mijn tegenstander te finishen. Ik laat geen kans onbenut. Ik vind mezelf een zeer attractieve vechter. De laatste twee partijen doen geen recht aan wat ik tot dusver heb laten zien in mijn carrière. Negenentwintig dagen tijd tussen twee gevechten en een totaal aan 54lbs afvallen is niet het meest geweldige wat je kan overkomen. Ik ben zeer er op gebrand om mezelf te revancheren en om de wereld te laten zien dat ik oneerlijk behandeld ben. Nu kan ik laten zien wat ik in mijn mars heb als ik wél een eerlijke kans.

Tot slot, heb je nog tips voor beginnende en opkomende vechters in Nederland? Zogenaamde “do’s & dont’s”?
– Ik geloof in do’s en dont’s bij zowel amateurs als professionals. Ik denk dat je vooral je trots opzij moet zetten en dingen moet doen waar je geen zin in hebt. Ik geef een voorbeeld. Als je een worstelaar bent en je hebt een hekel aan Jiu-Jitsu….train Jiu-Jitsu!!! Dit geldt ook voor bijvoorbeeld een worstelaar die problemen heeft met boksen. Het maakt niet uit dat je een wereldkampioen worstelen bent. Als je niet kan boksen en je gaat KO heb je daar niets aan. Dus zet je trots opzij en werk aan dingen die je kunt verbeteren. Accepteer dat je verliest in training zodat je ervan leert en uiteindelijk met vlag en wimpel slaagt in je gevecht. Ervaring is ook heel belangrijk!! Als je amateur bent, probeer zolang mogelijk te leren als amateur. Ga niet overhaast de overstap naar de profs maken. Amateur is een soort van voortraining, en dat is heel belangrijk. Er is geen reden als je 5-0 bent als amateur om naar de professionals de overstap te maken. Je hebt in principe vijfmaal getraind. Ik heb zelf 26 maal getraind (bij de IMMAF) voordat ik de overstap heb gemaakt. Dus als je jong bent, haast je niet. Het is beter om te verliezen bij de amateurs en er van te leren dan meteen naar de profs te gaan. Leer van je fouten en heb plezier in wat je doet. Veel mensen vergeten het “plezier gedeelte”. Hou altijd in gedachte waarom je ooit bent begonnen. Lach, maak plezier en geniet van de sport en de mensen.

Jose, van harte bedankt voor je tijd. We wensen je veel succes in je aankomende gevecht.
– Dankjewel, graag gedaan!!

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »