breaking news

Enrique Barzola treft Brandon Davis tijdens UFC Fight Night 129 in Santiago

April 12th, 2018 | by Marcel Dorff

De Peruviaan Enrique Barzola heeft eindelijk een tegenstander gevonden om tegen te vechten tijdens UFC Fight Night 129 in Santiago, Chili. De Amerikaan Brandon Davis maakte via social media bekend dat hij het op 19 Mei 2018 zal opnemen in de Featherweight divisie tegen Barzola. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Movistar Arena op de Preliminary Card.

Enrique Barzola (MMA 14-3-1/UFC 4-1-0) kwam via TUF Latin America 2 in 2015 de UFC binnen. In een eenzijdige finale won hij van Horacio Gutierrez via Unanimous Decision. Barzola een sterke worstelaar domineerde het gevecht 15 minuten lang op die manier. De Peruviaan moest het vervolgens opnemen tegen Kyle Bochniak. In een attractief gevecht leek Barzola genoeg gedaan te hebben om de overwinning te claimen. Echter dachten twee judges daar anders over waardoor Barzola in Augustus 2016 zijn eerste nederlaag in de UFC leed. Nog geen twee maanden later was Barzola alweer terug in de Octagon. Ditmaal stond de TUF Latin America 2 winnaar tegenover Chris Avila. Avila was duidelijk een maatje te klein voor Barzola, en werd van begin tot eind gedomineerd. Barzola pakte de overwinning via Unanimous Decision. Barzola nam het vervolgens in Mei 2017 op tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Opnieuw was de worstelgame van Barzola de doorslaggevende factor. Barzola won via Split Decision. Barzola werd vervolgens gematcht tegen Arnold Allen tijdens UFC 220 in Boston in Januari 2018. Allen had echter visumproblemen waarna CES MMA Kampioen Matt Bessette als short notice replacement werd opgeroepen. Barzola gebruikte wederom zijn sterke worstelgame en wist het gevecht via Unanimous Decision te winnen.

Brandon Davis (MMA 9-4/UFC 1-1) begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 en vocht vooral in zijn thuisstaat Mississippi. Bij de Summit FC organisatie vocht Davis zijn eerste acht Pro gevechten. Daar wist Davis een record van 5-3 neer te zetten. Vervolgens vocht Davis voor twee andere promoties in 2017 waar hij beide keren wist te winnen. De UFC was onder de indruk en nodigde Davis uit voor de vierde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Davis nam het op tegen Austin Arnett die met een winstreak van 12 gevechten de Octagon betrad. Davis imponeerde echter in zijn gevecht tegen Arnett en won na een zeer sterke partij via Unanimous Decision. Voor Dana White reden om de Mississippi vechter een contract bij de UFC aan te bieden. Davis traint in Mississippi bij de Alan Belcher MMA Club en is vaste trainingspartner van UFC Featherweight vechter Jason Knight. Davis maakte zijn debuut voor de UFC tijdens UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Kyle Bochniak. In een competitief gevecht was het uiteindelijk Bochniak die via Unanimous Decision wist te winnen. Davis keerde echter snel terug in de Octagon. Davis pakte een short notice partij aan tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Steven Peterson. In een van de betere gevechten van 2018 pakte Davis zijn eerste officiële overwinning binnen de UFC via Unanimous Decision. Beide mannen kregen voor hun gevecht de Fight of the Night bonus.

Comments are closed.

Translate »