breaking news

Engelsman Darren Stewart treft Karl Roberson tijdens UFC Norfolk

August 6th, 2017 | by Marcel Dorff

Tijdens de UFC Mexico City uitzending van afgelopen nacht werd bekend dat de Engelsman Darren Stewart op 19 November 2017 zal terugkeren in de Octagon. Hij zal het tijdens UFC Fight Night 120 in Norfolk, Virginia opnemen tegen Karl Roberson. Beide mannen zullen maken de overstap van de Light-Heavyweight divisie naar de Middleweight divisie. Het gevecht dat zal plaatsvinden in het Ted Constant Convocation Center staat gepland voor de Preliminary Card.

Darren Stewart (MMA 7-1-0-1/UFC 0-1-0-1) is een Engelse vechter die van de Cage Warriors FC organisatie in 2016 de overstap maakte naar de UFC. Stewart won zijn vier partijen in de Cage Warriors FC organisatie allemaal via TKO, waarvan drie in de eerste ronde. Stewart is de Killacam Fight Night kampioen, een organisatie waar hij in 2015 tweemaal voor vocht. Stewart vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Francimar Barroso. Stewart besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Echter werd een aantal dagen later het gevecht omgezet in een No Contest nadat beelden uitwezen dat Stewart zijn tegenstander per ongeluk raakte met een kopstoot tegen de oogkas aan. Hier kan Stewart volgens de officials zijn voordeel uit halen en het gevecht naar zich toe trekken. Hierdoor gingen beide mannen in Londen eerder dit jaar op herhaling. Ditmaal moesten de judges eraan te pas komen. Die zagen het gevecht unaniem voor Barroso, waardoor Stewart nog steeds wacht op zijn eerste overwinning in de Octagon.

Karl Roberson (MMA 5-0/UFC 1-0) is de eerste vechter die een gevecht gepland heeft staan nadat hij een paar weken terug een UFC contract verdiende tijdens de show Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Roberson begon aan dat gevecht met een 4-0 record, en nam het op tijdens het Main Event tegen LFA vechter Ryan Spann. Spann probeerde het gevecht naar de grond te brengen, echter wist Roberson de takedown te pareren en vervolgens Spann met twee venijnige korte ellenbogen vanuit de clinch te stoppen. Roberson won op deze manier zijn UFC debuut via KO na 15 seconden. (De DWTNCS gevechten tellen mee voor het officiële MMA record waardoor dit ook wordt gezien als een overwinning binnen de UFC). Roberson mag nu gaan proberen om zijn zeer sterke performance een vervolg te gaan geven in Norfolk, Virginia.

 

Comments are closed.

Translate »