breaking news

Drew Dober tegen Frank Camacho op UFC on FOX 27 in Charlotte

January 12th, 2018 | by Stefan Van Erp

Frank Camacho en Drew Dober nemen het tegen elkaar op tijdens UFC on FOX 27 op 27 januari aanstaande in Charlotte, North Carolina. Beide heren komen van een winstpartij nadat zij de vorige hadden verloren. Camacho heeft pas 2 partijen gevochten in de UFC terwijl Dober opgaat voor zijn tiende partij bij de promotie.

Frank Camacho (MMA 21-5/UFC 1-1) maakte op short notice in Juni dit jaar zijn UFC debuut. Het was voor Camacho niet de eerste maal dat hij in aanraking kwam met de UFC. In 2012 deed hij namelijk mee aan het zestiende seizoen van de Ultimate Fighter. Camacho’s pech was dat hij het in de eliminatieronde moest opnemen tegen (een inmiddels niet meer weg te denken vechter in de UFC) Neil Magny. Magny won het competitief gevecht na drie rondes via Unanimous Decision waarna Camacho naar huis kon gaan. Camacho wist zich vervolgens in de Pacific X-Treme Combat organisatie op te werken als een van de beste vechters binnen de organisatie. Onder meer huidig UFC Welterweight vechter Keita Nakamura werd verslagen. Camacho behaalde in 2015 de Lightweight titel door Tyrone Jones te verslaan. Hij zou de titel echter nooit verdedigen en een gewichtsklasse omhoog gaan. Tijdens zijn laatste gevecht voor de PXC organisatie verloor Camacho waarna hij zijn heil zocht bij de Rites of Passage organisatie in zijn woonplaats Saipan. Daar wist Camacho twee gevechten te winnen. Waarna hij door de UFC werd getekend en mocht invallen voor de geblesseerde Jonathan Meunier tegen Li Jingliang. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Camacho van Jingliang via Unanimous Decision. Daarna nam Camacho het op tegen Damien Brown. Opnieuw moest een beslissing van de jury de doorslag geven en deze keer was het Camacho die aan het langste eind trok via een Split Decision.

Drew Dober (MMA 16-7-0-1/UFC 4-4-0-1) gaat al een tijdje mee in de UFC, en wisselt goede prestaties af met mindere. Zo versloeg Dober voormalig WEC kampioen Jamie Varner, en wist hij  Scott Holtzman en Jason Gonzalez te verslaan. In zijn laatste partij won Dober op indrukwekkende manier via een KO tegen Josh Burkman.  Dober verloor in de UFC van Efrain Escudero, Sean Spencer,Olivier Aubin-Mercier en Nick Hein. Zijn ”verlies” tegen Leandro Silva werd omgezet in een No-Contest nadat de dienstdoende scheidsrechter zijn fout voor de Athletic Commission had toegegeven. Dober balanceert dus al een redelijk lange tijd tussen doorgaan voor de UFC of op zoek gaan naar een andere promotie. Bij winst in deze partij zal Dober zijn verblijf bij de UFC kunnen vaststellen.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »