breaking news

Derrick Krantz pakt short notice gevecht tegen Vicente Luque tijdens UFC Rochester

May 15th, 2019 | by Redactie
Derrick Krantz pakt short notice gevecht tegen Vicente Luque tijdens UFC Rochester
UFC
0

Voormalig LFA Welterweight Kampioen Derrick Krantz gaat op “4 days notice” zijn debuut maken in de UFC. Krantz vervangt Neil Magny en neemt het op tegen Vicente Luque tijdens UFC Fight Night 152 in Rochester, New York. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Blue Cross Arena in de Welterweight divisie. Dit maakte Team 515 MMA (het team van Krantz) bekend via Instagram. Het gevecht staat gepland voor aankomende zaterdag.

Vicente Luque (MMA 15-6-1/UFC 8-2-0) is de UFC binnen gekomen via The Ultimate Fighter 21. In dit seizoen nam zijn team The Blackzilians het op tegen American Top Team. Luque won zijn eerste partij via een Submission in de tweede ronde maar verloor de halve finale via een Split Decision. Toch werd Luque uitgenodigd om te vechten tijdens de TUF Finale. Hij nam het op tegen Michael Graves en verloor via een Unanimous Decision. Daarna ging het een stuk beter voor Luque en wist hij drie partijen op rij te winnen tegen respectievelijk Hayder Hassan (Submission, Anaconda Choke), Alvaro Herrera (Submission, D’Arce Choke), en Héctor Urbina (KO). Zijn partijen tegen Hassan en Urbina leverde hem de Performance of the Night bonus op. En dat Luque iemand is om rekening mee te houden bewees de Braziliaan in November 2016 in New York. Belal Muhammad werd in de eerste ronde via KO gefinisht. Dit leverde Luque ditmaal geen Performance of the Night bonus op, al had deze zeker niet misstaan. Luque keerde vervolgens terug tijdens UFC Londen in Februari 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards bleek echter na drie rondes te sterk voor Luque waardoor hij een winstreak van vier gevechten verloren zag gaan. Echter pakte Luque de draad op in Augustus 2017 tegen Niko Price. Luque viel een paar dagen van te voren in, maar wist in de tweede ronde het gevecht te winnen met een zeer knappe D’Arce Choke Submission. Luque keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen de Canadees Chad Laprise. Luque won het gevecht via KO in de eerste ronde. Luque wist vervolgens in Oktober 2018 tegen Jalin Turner wederom een sterke performance neer te zetten. Wederom werd via KO in de eerste ronde gewonnen. Luque werd vervolgens tijdens UFC Phoenix in Februari 2019 gekoppeld aan Bryan Barberena. In een geweldige partij die nu al hoog op de lijst staat voor Fight of the Year wist Luque minder dan tien seconden voor het einde Barberena via TKO te finishen. Luque zou vervolgens zijn gewenste gerankte tegenstander krijgen in Neil Magny. Echter moest Magny tijdens Fight Week afzeggen. Hierdoor nam Luque het op tegen Derrick Krantz tijdens UFC Rochester.

Embed from Getty Images

Derrick Krantz (MMA 24-10/UFC 0-0) is een MMA vechter die na een korte amateur carrière in 2008 zijn debuut maakte bij de professionals. Tijdens zijn eerste drie jaar als prof wist hij elf van zijn zestien partijen te winnen. Krantz won onder meer van Rocky Long en Ryan Larson. Krantz zou vervolgens bij Bellator MMA tekenen. Nadat hij zijn eerste gevecht won via D’Arce Choke Submission in de eerste ronde kwam hij in zijn tweede (en laatste gevecht voor de organisatie) te kort tegen latere Kampioen Andrey Koreshkov. Krantz tekende vervolgens in 2012 bij de Legacy FC organisatie. Daar wist hij onder meer Charles Byrd en Daniel Roberts te verslaan. Mede hierdoor mocht hij in 2015 voor de Legacy FC titel vechten tegen UFC veteraan Brock Larson. Krantz won het gevecht via KO in de derde ronde en pakte dus de titel. De titel werd vervolgens meteen verloren in zijn eerste verdediging tegen Alex Morono. Nadat Legacy FC en RFA fuseerden in het nieuwe LFA zette Krantz daar zijn carrière voort. Na een overwinning tegen Hayward Charles mocht Krantz voor de allereerste LFA Welterweight titel vechten tegen Ben Neumann. Krantz won via KO in de tweede ronde en kroonde zich tot kampioen. Helaas voor Krantz verloor hij in zijn daarop volgende gevecht de titel door te verliezen via Split Decision van de ongeslagen James Nakashima. Vervolgens pakte Krantz vier overwinningen op rij met in Maart 2019 een overwinning tegen Justin Patterson. Nu zal Krantz zijn UFC debuut gaan maken tegen Vicente Luque.

Afbeeldingsresultaat voor derrick krantz

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »