breaking news

David Zawada pakt short notice partij tegen Li Jingliang tijdens UFC Beijing

November 1st, 2018 | by Marcel Dorff
David Zawada pakt short notice partij tegen Li Jingliang tijdens UFC Beijing
UFC
0

Vorige week werd bekend dat de Braziliaan Elizeu Zaleski dos Santos geblesseerd was geraakt en hierdoor niet zou kunnen vechten tijdens UFC Fight Night 141 in Beijing, China tegen Li Jingliang. De UFC heeft echter een vervanger gevonden. De Braziliaanse MMA journalist Raphael Marinho wist te melden dat David Zawada het nu in de Cadillac Arena zal opnemen tegen Li Jingliang. De partij vindt plaats op 24 November 2018 in de Welterweight divisie.

Li Jingliang (MMA 15-5/UFC 7-3) werd als de Legend FC kampioen door de UFC in 2013 gecontracteerd. Het duurde echter ruim een jaar voordat we Li Jingliang ook daadwerkelijk in de UFC zagen. Jingliang won via Split Decision in zijn UFC debuut van David Michaud. Jingliang heeft weliswaar twee partijen verloren binnen de UFC, maar dat waren partijen met een verhaal. Zo werd tegen Nordine Taleb verloren via Split Decision. In Canada tegen de Frans-Canadees, het was in ieder geval controversieel. Ook verloor Jingliang in de derde ronde via Submission van Keita Nakamura. Jingliang had de twee rondes daarvoor gedomineerd. Tegen Dhiego Lima en Anton Zafir boekte de Chinees KO overwinningen, beide in de eerste ronde. Jingliang zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen Yancy Medeiros, echter raakte Medeiros geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Bobby Nash. In een zeer vermakelijk gevecht wist Li Jingliang uiteindelijk het gevecht in de tweede ronde via KO te beslissen in zijn voordeel. Jingliang’s contract liep vervolgens af, en tot verbazing van veel mensen leek de UFC geen haast te hebben om de Chinees een nieuw contract aan te bieden. Dit gebeurde uiteindelijk alsnog. Jingliang moest het vervolgens opnemen tegen Frank Camacho die inviel voor de geblesseerde Jonathan Meunier. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Jingliang via Unanimous Decision. De UFC zou vervolgens in November 2017 voor het eerst naar Shanghai, China gaan voor een evenement. Li Jingliang vocht tijdens het Co-Main Event tegen Zak Ottow. Jingliang besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO en kreeg daarvoor de Performance of the Night bonus. In Februari 2018 won Jingliang de Fight of the Night bonus tegen Jake Matthews tijdens UFC 221 in Perth. Echter werd het gevecht wel verloren via Unanimous Decision. Jingliang revancheerde zich voor zijn verlies vier maanden later tijdens UFC Singapore. Via Unanimous Decision werd gewonnen van de Japanner Daichi Abe. Vervolgens werd Jingliang gematcht tegen Elizeu Zaleski dos Santos tijdens UFC Beijing. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waarna David Zawada de tegenstander werd.

Embed from Getty Images

David Zawada (MMA 16-4/UFC 0-1) is een Duitse MMA vechter afkomstig uit Düsseldorf. Zawada begon zijn Pro-MMA carrière in 2010 bij regionale Duitse organisaties. Na zeven achtereenvolgende overwinningen waaronder een overwinning tegen Kerim Engizek mocht Zawada vechten voor de Respect FC titel tegen de Nederlander Djamil Chan. Chan was te sterk voor Zawada via KO in de eerste ronde en bracht de Duitser zodoende zijn eerste verlies van zijn Pro-MMA carrière toe. Na vervolgens de rug te hebben gerecht en twee overwinningen te hebben bijgeschreven waaronder een overwinning bij het hoog aangeschreven Duitse GMC werd Zawada een contract aangeboden bij de Poolse KSW organisatie. Daar mocht hij meteen voor de titel vechten tegen Borys Mankowski. Wederom lukte het Zawada niet om een titel te pakken aangezien ditmaal in de eerste ronde via Submission werd verloren. Vervolgens wist Zawada twee van zijn daarop volgende drie gevechten winnen af te sluiten en kreeg hij in 2016 een nieuwe kans van de Respect FC organisatie om de titel te pakken. Zawada greep die kans ditmaal wel en versloeg Stefan Larisch via TKO in de eerste ronde. Het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” was ook ditmaal van toepassing. Hierop volgden vier overwinningen waaronder een overwinningen tegen UFC veteraan Andreas Stahl en de zeer hoog aangeschreven Poolse vechters Michal Michalski en Maciej Jewtuszko. Met een winstreak van vijf gevechten tekende Zawada een contract bij de UFC. Zawada nam het tijdens zijn UFC debuut in Juli 2018 op tegen Danny Roberts. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Roberts die via Split Decision won. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »