breaking news

Damien Brown krijgt gewenst UFC Sydney gevecht tegen Frank Camacho

October 12th, 2017 | by Marcel Dorff

De Australiër Damien Brown krijgt dan toch zijn gewenst gevecht voor eigen publiek in Sydney, Australië, Tijdens UFC Fight Night 121 neemt hij het op tegen Frank Camacho. Dit wist ”The MMA Kings” via MMA Today zojuist bekend te maken. Beide Lightweight vechters treffen elkaar op de Preliminary Card in de Qudos Bank Arena op 21 November 2017.

Damien Brown (MMA 17-10/UFC 2-2) maakte in Maart 2016 zijn debuut voor de organisatie tegen de Braziliaan Alan Patrick. Een debuut zonder succes. Patrick controleerde Brown drie rondes lang op de grond en won het gevecht vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Brown kwam echter genadeloos hard terug in Juli 2016 door in zijn tweede gevecht voor de UFC de Paraguayaan Cesar Arzamendia KO te slaan in de eerste ronde. Vervolgens mocht Brown het in Melbourne opnemen tegen Jon Tuck. In een zeer competitief gevecht won Brown uiteindelijk enigszins controversieel via Split Decision. Brown mocht vervolgens eerder dit jaar tijdens UFC Auckland proberen zijn winstreak uit te breiden naar drie. Vinc Pichel die mede door blessureleed drie jaar niet gevochten had was de tegenstander. Echter bleek Pichel nog een maatje te groot voor Brown die via KO in de eerste ronde verloor.

Frank Camacho (MMA 20-5/UFC 0-1) maakte op short notice in Juni dit jaar zijn UFC debuut. Het was voor Camacho niet de eerste maal dat hij in aanraking kwam met de UFC. In 2012 deed hij namelijk mee aan het zestiende seizoen van de Ultimate Fighter. Camacho’s pech was dat hij het in de eliminatieronde moest opnemen tegen (een inmiddels niet meer weg te denken vechter in de UFC) Neil Magny. Magny won het competitief gevecht na drie rondes via Unanimous Decision waarna Camacho naar huis kon gaan. Camacho wist zich vervolgens in de Pacific X-Treme Combat organisatie op te werken als een van de beste vechters binnen de organisatie. Onder meer huidig UFC Welterweight vechter Keita Nakamura werd verslagen. Camacho behaalde in 2015 de Lightweight titel door Tyrone Jones te verslaan. Hij zou de titel echter nooit verdedigen en een gewichtsklasse omhoog gaan. Tijdens zijn laatste gevecht voor de PXC organisatie verloor Camacho waarna hij zijn heil zocht bij de Rites of Passage organisatie in zijn woonplaats Saipan. Daar wist Camacho twee gevechten te winnen. Waarna hij door de UFC werd getekend en mocht invallen voor de geblesseerde Jonathan Meunier tegen Li Jingliang. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Camacho van Jingliang via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »