breaking news

Canadese sensatie Hakeem Dawodu maakt UFC debuut tegen Danny Henry tijdens UFC Londen

January 16th, 2018 | by Marcel Dorff

De ongeslagen Canadese sensatie Hakeem Dawodu tekende vorig jaar al een contract bij de UFC. Inmiddels is bekend geworden dat Dawodu het tijdens UFC Fight Night 127 in Londen, Engeland zal opnemen tegen Danny Henry. Dit wist MMA journalist Danny Austin bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar op 17 Maart 2018 in ”The O2” in de Featherweight divisie. Het gevecht zal deel uitmaken van de Preliminary Card.

Danny Henry (MMA 11-2/UFC 1-0) is een Schotse MMA vechter die in 2011 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na vier overwinningen in zijn eerste vijf partijen trok Henry richting Zuid-Afrika. Daar vocht hij sinds de zomer van 2015 zijn MMA gevechten voor de EFC Promotie. Binnen drie maanden won Henry twee partijen en mocht hij al voor de titel vechten. Henry won de titel door Boyd Allen in de vierde ronde via KO te verslaan. Echter ging hij tijdens zijn eerste titelverdediging mis. Igeu Kabesa was via Unanimous Decision te sterk. Na vervolgens twee KO overwinningen mocht Henry in Maart 2017 opnieuw om de titel vechten tegen de man waar hij de titel eerder tegen verloor : Igeu Kabesa. Henry won zijn titel terug door Kabesa via Submission in de eerste ronde al te stoppen. Henry werd vervolgens gecontracteerd door de UFC en maakte zijn debuut in eigen land tijdens UFC Glasgow tegen Daniel Teymur. ”The Hatchet” maakte meteen indruk door de ongeslagen Teymur via Unanimous Decision te verslaan. Beide mannen wonnen de Fight of the Night bonus.

Hakeem Dawodu (MMA 7-0-1/UFC 0-0-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas.

Comments are closed.

Translate »