breaking news

Braziliaans onderonsje tussen Rogerio Bontorin en Raulian Paiva tijdens UFC Montevideo

May 18th, 2019 | by Marcel Dorff
Braziliaans onderonsje tussen Rogerio Bontorin en Raulian Paiva tijdens UFC Montevideo
UFC
0

Het eerste gevecht voor de UFC Fight Night 156 card in Montevideo, Uruguay is bekend. De Brazilianen Rogerio Bontorin en Raulian Paiva treffen elkaar in de Flyweight divisie. Dit maakte Combate bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Antel Arena op de Preliminary Card. Het UFC debuut in Uruguay zal plaatsvinden op 10 Augustus 2019.

Rogério Bontorin (MMA 15-1-0-1/UFC 1-0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2013. Na acht overwinningen in evenveel gevechten werd Bontorin in 2016 getekend door de Imortal FC organisatie. Daar won hij op een avond een vier-mans toernooi door in de finale Cristiano Souza te verslaan. Vervolgens wist Bontorin zijn debuut voor de Japanse Pancrase organisatie te winnen, maar werd het resultaat omgezet in een No Contest omdat Bontorin zijn streefgewicht miste. Bontorin kwam hierna eenmaal uit voor de Brave CF organisatie. Met succes werd in de eerste ronde gewonnen van Jon Olivar Jr via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgde een verlies tegen UFC veteraan Michinori Tanaka, maar dat verlies werd gerevancheerd tegen Paulo César Cardoso. De UFC nodigde Bontorin vervolgens uit voor de Braziliaanse versie van de Contender Series. Bontorin werd gematcht tegen de ongeslagen Gustavo Gabriel. Bontorin imponeerde met een Standing Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en kreeg een UFC contract. Zijn officiële UFC debuut maakte Bontorin tijdens UFC Fortaleza in Februari 2019 tegen Magomed Bibulatov. In een zeer gelijkwaardige partij was het uiteindelijk Bontorin die een enigszins controversiële Split Decision wist te winnen.

Embed from Getty Images

Raulian Paiva (MMA 18-2/UFC 0-1) wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten in Brazilië. Paiva startte zijn carrière in 2013. Paiva wist in het Braziliaanse MMA circuit sterke partijen neer te zetten met als hoogtepunt de NEC titel in de zomer van 2016. Destijds werd via Unanimous Decision gewonnen van Chrysangelo de Moraes. Paiva pakte in November 2017 een Submission overwinning in de eerste ronde tegen UFC veteraan Iliarde Santos. Hierdoor werd hij uitgenodigd om in Augustus 2018 mee te doen aan de Braziliaanse Contender Series. Paiva won zijn partij via Split Decision tegen Allan Nascimento. Dana White was onder de indruk en gaf de Braziliaan een contract. Echter was het nog maar de vraag of Paiva zijn UFC debuut zou gaan maken. De Braziliaan probeerde in een nachtclub met zijn vriendin weg te komen nadat ze bedreigd werden. Doordat een vriend van Paiva ertussen kwam wist hij en zijn vriendin er op de motor vandoor te gaan. Echter werden ze opzettelijk aangereden. Paiva hield slechts kleine verwondingen over aan het ongeval, helaas was zijn vriendin er slechter aan toe. Na een coma van zes dagen overleed Paiva’s vriendin. Paiva wilde stoppen met MMA, maar om zijn vriendin’s wens te eren (zijn droom waarmaken) bleef hij actief en maakte hij in Februari 2019 zijn debuut in de UFC tegen Kai Kara-France. Paiva vocht sterk maar verloor via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »