breaking news

Ben Saunders pakt short notice partij tegen Lyman Good tijdens UFC 230 in New York

October 20th, 2018 | by Redactie
Ben Saunders pakt short notice partij tegen Lyman Good tijdens UFC 230 in New York
UFC
0

Ben Saunders zal op 3 November 2018 zijn opwachting maken in de Octagon. Saunders vervangt de geblesseerde Sultan Aliev en treft Lyman Good in de Welterweight divisie. Newsday journalist Mark La Monica maakte dit nieuws bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van “The Garden” in New York. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 230.

Lyman Good (MMA 19-4-0-1/UFC 1-1-0-0) is een voormalig Bellator MMA Kampioen. Good probeerde via TUF 19 de UFC binnen te komen, maar faalde in die opzet. In 2015 lukte het dan toch. De UFC had een ”late replacement” nodig om tegen Andrew Craig te vechten. Good die op dat moment de CFFC Kampioen was kreeg het belletje en viel in, met succes. Good won in de tweede ronde via KO, en kon dus spreken over een zeer goed UFC debuut. Good stond in December 2015 gepland tegen Omari Akhmedov, maar moest afzeggen vanwege een blessure. Good werd vervolgens ingepland voor de UFC 205 card in New York tegen Belal Muhammad. Helaas voor Good pakte een USADA test positief uit. Good werd een half jaar geschorst en van het gevecht gehaald. Inmiddels is bewezen dat Good geen blaam trof en is hij bezig met een rechtszaak tegen het gecertificeerde bedrijf die hem het product had geleverd waardoor de test positief uitviel. Good keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Long Island in Juli 2017 tegen Elizeu Zaleski dos Santos. In een zeer sterk gevecht van beide kanten won uiteindelijk Zaleski dos Santos via een controversiële Split Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus voor het gevecht. Good zou vervolgens pas in November 2018 terugkeren in de Octagon. Good werd gematcht tegen Sultan Aliev. Echter raakte Aliev geblesseerd waardoor Good nu zal moeten vechten tegen Ben Saunders.

Embed from Getty Images

Ben Saunders (MMA 21-9-2/UFC 8-6-0) kwam in 2007 via het zesde seizoen van The Ultimate Fighter de organisatie binnen. Saunders werd in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere finalist Tommy Speer. Echter wist Saunders zijn eerste drie officiële partijen voor de UFC vervolgens wel in winst om te zetten. Dan Barrera, Ryan Thomas en Brandon Wolff werden verslagen. In zijn vier daarop volgende partijen wist Saunders slechts eenmaal te winnen (van Marcus Davis) en gingen partijen tegen onder meer topcontender Jon Fitch en Mike Swick verloren. Saunders kreeg geen contractverlenging van de UFC en zocht zijn heil bij Bellator. Na drie jaar Bellator en een 7-3 record bij die organisatie keerde Saunders in 2014 terug bij de UFC. Met succes tot noch toe. Van de eerste vijf gevechten die Saunders vocht sindsdien voor de UFC werden er vier gewonnen. Saunders heeft onder meer de allereerste en voorlopig enige Omoplata Submission op zijn naam staan binnen de organisatie. Saunders verloor na zijn terugkomst van Patrick Côté. Saunders verlengde in eerste instantie zijn contract halverwege 2016 niet in verband met persoonlijke omstandigheden. Uiteindelijk werd alsnog verlengt en won Saunders in Januari 2017 via een controversiële Split Decision van Court McGee. Saunders vocht vervolgens tegen de Duitse Pool Peter Sobotta in Stockholm. Sobotta kwam erg sterk voor de dag en verraste Saunders via TKO in de tweede ronde. Saunders keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Orlando in Februari 2018 tegen Alan Jouban. Jouban won via KO in de tweede ronde. Beide mannen kregen voor de spectaculaire partij de Fight of the Night bonus. Saunders pakte vervolgens in Juni 2018 een short notice partij aan tijdens UFC Utica tegen Jake Ellenberger. Saunders imponeerde via KO in de eerste ronde en pakte ditmaal de Performance of the Night bonus. Helaas kon Saunders in zijn daarop volgende partij niet winnen. Via Arm-Triangle Choke Submission werd in de tweede ronde verloren van Sergio Moraes.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »