breaking news

Battle of the Undefeated tussen Jarred Brooks en Deiveson Alcantara in São Paulo

August 19th, 2017 | by Redactie

De Braziliaanse MMA journalist van Combate Adriano Albuquerque maakte bekend dat de ongeslagen Flyweight vechters Jarred Brooks en Deiveson Alcantara het op 28 Oktober 2017 in São Paulo, Brazilië tegen elkaar zullen opnemen. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera. Het is niet bekend of het gevecht deel uit maakt van de Preliminary Card of Main Card van UFC Fight Night 119.

Jarred Brooks (MMA 13-0/UFC 1-0) zou op short notice eerder dit jaar zijn UFC debuut maken tegen Ian McCall. Echter viel McCall een dag voor het gevecht geblesseerd uit waardoor het debuut van Brooks uitgesteld moest worden. Brooks maakte vervolgens zijn debuut in Anaheim, Californië tijdens UFC 214 tegen Eric Shelton. In een zeer gelijkwaardige en interessante partij was het uiteindelijk Brooks die via Split Decision zijn ongeslagen status wist te behouden en zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Brooks is dus ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière en werd door fans al een tijdje gelinkt aan de UFC. De vechter uit Warsaw, Indiana vocht onder andere bij organisaties als WFCA, WSOF en Pancrase. In zijn meest recente partij voordat hij door de UFC werd gecontacteerd in Oktober 2016 versloeg hij de Japanner Jun Nakamura via KO in de tweede ronde. Brooks heeft ook meerdere partijen op Strawweight en Bantamweight gevochten. Van zijn twaalf partijen besliste hij er twee via (T)KO, vijf via Submission en vijf gevechten gingen naar de judges scorecards.

Deiveson Alcantara Figueiredo (MMA 12-0/UFC 1-0) maakte in Juni dit jaar zijn UFC debuut tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. ”Deus da Guerra” nam het op tegen de Mexicaan Marco Beltran. Vlak voor het einde van de tweede ronde wist Alcantara zijn tegenstander hard te raken en meerdere keren knockdown te slaan. Uiteindelijk was de schade zo groot dat Beltran niet klaar stond om aan de derde ronde te beginnen waardoor Alcantara zijn eerste UFC overwinning mocht noteren. De Braziliaan die traint bij zowel de Alcantara broers (beter bekend als ”Marajó Brothers”) als Coalizão Fight Team is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Met elf finishes (vijf submissions en zes (T)KO’s) in twaalf gevechten kunnen we zeggen dat Alcantara een echte finisher is. Tijdens zijn laatste gevecht voor de SMF organisatie won Alcantara de titel door in de eerste ronde Ricardo Eduardo do Socorro da Silva via Arm Triangle Choke Submission te verslaan. ”Deus da Guerra” vocht daarvoor ook driemaal voor de sterke Jungle Fight organisatie waar hij met drie finishes ongeslagen bleef.

Comments are closed.

Translate »