breaking news

Battle of the Undefeated tussen Deiveson Alcantara Figueiredo en Joseph Morales tijdens UFC Belem

November 22nd, 2017 | by Redactie

Adriano Albuquerque van het Braziliaanse Combate heeft bekend gemaakt dat Deiveson Alcantara Figueiredo op 3 Februari 2018 zijn opwachting zal maken in de Octagon tegen Joseph Morales. Beide Flyweights nemen het tegen elkaar op in de Octagon van de Arena Guilherme Paraense te Belem, Para, Brazilië. Het is niet bekend of het gevecht deel zal uit maken van de Preliminary Card of Main Card van UFC Fight Night 125.

Deiveson Alcantara Figueiredo (MMA 13-0/UFC 2-0) maakte in Juni dit jaar zijn UFC debuut tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. ”Deus da Guerra” nam het op tegen de Mexicaan Marco Beltran. Vlak voor het einde van de tweede ronde wist Alcantara zijn tegenstander hard te raken en meerdere keren knockdown te slaan. Uiteindelijk was de schade zo groot dat Beltran niet klaar stond om aan de derde ronde te beginnen waardoor Alcantara zijn eerste UFC overwinning mocht noteren. De Braziliaan die traint bij zowel de Alcantara broers (beter bekend als ”Marajó Brothers”) als Coalizão Fight Team is nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière. Met elf finishes (vijf submissions en zes (T)KO’s) in twaalf gevechten kunnen we zeggen dat Alcantara een echte finisher is. Tijdens zijn laatste gevecht voor de SMF organisatie won Alcantara de titel door in de eerste ronde Ricardo Eduardo do Socorro da Silva via Arm Triangle Choke Submission te verslaan. ”Deus da Guerra” vocht daarvoor ook driemaal voor de sterke Jungle Fight organisatie waar hij met drie finishes ongeslagen bleef. Alcantara vocht in Oktober 2017 voor de tweede maal in de UFC. Ditmaal was de ongeslagen Amerikaan Jarred Brooks zijn tegenstander. Alcantara won (tot zijn eigen verbazing) het gevecht via Split Decision. Een op zijn zachtst gezegd zéér controversieel besluit.

Joseph Morales (MMA 9-0/UFC 1-0) is een vechter uit de stal van Urijah Faber’s Team Alpha Male. Morales maakte zijn Pro-MMA debuut in 2014 tijdens een WSOF evenement tegen Christian Espinosa. Morales won dit gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens wist Morales de zes gevechten erna ook winnen af te sluiten, met al hoogtepunt de Global Knockout titel in 2016. Zijn teamgenote Cynthia Calvillo die inmiddels in de UFC furore maakte liet in een post-fight interview weten dat Morales een kans verdiende in de UFC. Dana White nam die shoutout serieus en ging voor het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight” naar Atlantic City, New Jersey waar Morales in het Co-Main Event vocht tegen de MMA veteraan Sean Santella. Santella die met de Miller broers traint was in de eerste ronde veel sterker, echter gaf Morales nooit op en overleefde die eerste ronde. Morales nam het vervolgens in de tweede ronde geheel over en finishte Santella via TKO. Dana White was onder de indruk en bood de jonge Morales een UFC contract aan. Morales debuteerde vervolgens in Augustus 2017 tijdens UFC Mexico City tegen de eveneens ongeslagen Roberto Sanchez. Na een afwachtend begin wist Morales zijn tegenstander hard te raken en vervolgens via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. Een uitstekend debuut dat werd beloond met de Performance of the Night bonus.

Comments are closed.

Translate »