breaking news

Aziatisch onderonsje tussen Teruto Ishihara en Kyung Ho Kang tijdens UFC 234 in Melbourne

December 31st, 2018 | by Redactie
Aziatisch onderonsje tussen Teruto Ishihara en Kyung Ho Kang tijdens UFC 234 in Melbourne
UFC
0

De UFC heeft een nieuw gevecht in de Bantamweight divisie bekend gemaakt. De Japanner Teruto Ishihara zal op 9 Februari 2019 zijn opwachting maken tijdens UFC 234 in Melbourne, Australië tegen de Zuid-Koreaan Kyung Ho Kang. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Rod Laver Arena op de Preliminary Card.

Teruto Ishihara (MMA 10-6-2/UFC 3-4-1) kwam in 2015 de UFC binnen via het programma ”Road to UFC : Japan”. Ishihara vocht de finale tegen landgenoot Mizuto Hirota. Het gevecht eindigde na drie rondes in een draw. Door alle consternatie werd er vergeten om een sudden victory ronde te starten, waardoor beide vechters als winnaar van het toernooi werden uitgeroepen. Ishihara vocht vervolgens in Maart 2016 tegen Julian Erosa, en in Augustus 2016 tegen Horacio Gutierrez. Beide gevechten werden via KO gewonnen waardoor er veel van Ishihara werd verwacht in zijn vierde partij voor de UFC. Ishihara werd gekoppeld aan de Russische Ier Artem Lobov. Echter kon Ishihara niet brengen wat hij in zijn voorgaande gevechten wel wist te brengen en verloor hij via Unanimous Decision. Ishihara keerde vervolgens tijdens International Fight Week 2017 terug in de Octagon om het op te nemen tegen voormalig Lightweight titeluitdager Gray Maynard. Maynard had al snel in de gaten dat de groundgame van Ishihara zeer beperkt was, en controleerde de Japanner het gehele gevecht op de grond. Maynard won hierdoor via Unanimous Decision, waardoor Ishihara nu tweemaal achter elkaar in de Octagon verloren had. Die negatieve spiraal wist hij enigszins fortuinlijk te breken tijdens UFC Saitama. Ishihara won de eerste ronde met 10-8 van Rolando Dy. Echter verloor hij de laatste twee rondes op twee scorekaarten van de judges. Hierdoor zou het gevecht zijn geëindigd in een Majority Draw. Echter kreeg Dy een punt in mindering tijdens het gevecht waardoor Ishihara uiteindelijk won. Ishihara keerde vervolgens terug tijdens UFC Perth in Februari 2018 tegen Jose Quinonez. In een zéér matige partij won uiteindelijk de Mexicaan via Unanimous Decision. Vervolgens maakte Ishihara zijn opwachting tijdens UFC Singapore in Juni 2018 tegen ACB Kampioen Petr Yan die zijn UFC debuut maakte. Ishihara was niet opgewassen tegen de Rus en verloor in de eerste ronde via TKO.

Embed from Getty Images

Kyung Ho Kang (MMA 14-8-0-1/UFC 3-2-0-1) is een Zuid-Koreaanse vechter die sinds 2013 voor de UFC uitkomt. De voormalig ROAD FC Kampioen maakte zijn debuut voor de UFC tegen Alex Cáceres. Na een zeer gelijkwaardig gevecht won Cáceres via Split Decision. Echter werd het gevecht na afloop omgezet in een No-Contest nadat Cáceres positief testte voor het gebruik van Marihuana. Kang verloor vervolgens in hetzelfde jaar van Chico Camus via Unanimous Decision, en moest in 2014 in Singapore zijn verblijf in de UFC redden tegen de Japanner Shunichi Shimizu. Kang greep deze kans met een Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens wist Kang ook te winnen van de Japanner Michinori Tanaka. Dit leverde hem de Fight of the Night bonus op. Kang werd vervolgens opgeroepen voor militaire dienst in Zuid-Korea. En aangezien in Zuid-Korea de dienstplicht nog altijd is ingevoerd kwam Kang daar niet onderuit. Kang maakte tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 na ruim 3.5 jaar zijn terugkeer in de Octagon. Tegenstander was Guido Cannetti. Kang had het erg moeilijk in de eerste ronde, maar wist uit het niets aan het einde van de die ronde een Triangle Choke Submission te plaatsen. Kang won en mocht dus spreken van een zeer succesvolle terugkeer. Vervolgens bracht Kang zijn winstreak van drie gevechten mee de Octagon in Augustus 2018 tegen Ricardo Ramos. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het echter Ramos die via Split Decision de overwinning pakte.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »