breaking news

Aziatisch onderonsje tussen Li Jingliang en Daichi Abe tijdens UFC Singapore

May 3rd, 2018 | by Marcel Dorff
Aziatisch onderonsje tussen Li Jingliang en Daichi Abe tijdens UFC Singapore
UFC
0

De Chinees Li Jingliang zal op 23 Juni 2018 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 132 in Kallang, Singapore neemt hij het op tegen de Japanner Daichi Abe. Beide vechters treffen elkaar in het Singapore Indoor Stadium in de Welterweight divisie. Dit wist MMA journalist Raphael Marinho via Combate bekend te maken. Het gevecht tussen beide Aziaten zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Li Jingliang (MMA 14-5/UFC 6-3) werd als de Legend FC kampioen door de UFC in 2013 gecontracteerd. Het duurde echter ruim een jaar voordat we Li Jingliang ook daadwerkelijk in de UFC zagen. Jingliang won via Split Decision in zijn UFC debuut van David Michaud. Jingliang heeft weliswaar twee partijen verloren binnen de UFC, maar dat waren partijen met een verhaal. Zo werd tegen Nordine Taleb verloren via Split Decision. In Canada tegen de Frans-Canadees, het was in ieder geval controversieel. Ook verloor Jingliang in de derde ronde via Submission van Keita Nakamura. Jingliang had de twee rondes daarvoor gedomineerd. Tegen Dhiego Lima en Anton Zafir boekte de Chinees KO overwinningen, beide in de eerste ronde. Jingliang zou het vervolgens begin 2017 opnemen tegen Yancy Medeiros, echter raakte Medeiros geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Bobby Nash. In een zeer vermakelijk gevecht wist Li Jingliang uiteindelijk het gevecht in de tweede ronde via KO te beslissen in zijn voordeel. Jingliang’s contract liep vervolgens af, en tot verbazing van veel mensen leek de UFC geen haast te hebben om de Chinees een nieuw contract aan te bieden. Dit gebeurde uiteindelijk alsnog. Jingliang moest het vervolgens opnemen tegen Frank Camacho die inviel voor de geblesseerde Jonathan Meunier. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Jingliang via Unanimous Decision. De UFC zou vervolgens in November 2017 voor het eerst naar Shanghai, China gaan voor een evenement. Li Jingliang vocht tijdens het Co-Main Event tegen Zak Ottow. Jingliang besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO en kreeg daarvoor de Performance of the Night bonus. In Februari 2018 won Jingliang de Fight of the Night bonus tegen Jake Matthews tijdens UFC 221 in Perth. Echter werd het gevecht wel verloren via Unanimous Decision.

Daichi Abe (MMA 6-1/UFC 1-1) is een van de grootste talenten in Japan. De Japanner zou zijn Pro-MMA carrière in 2015 beginnen, maar door een gebroken voet moest zijn debuut noodgedwongen uitgesteld worden tot 2016. Abe maakte zijn debuut in de Pancrase organisatie en won via TKO binnen 30 seconden van Ryosuke Igarashi. Vervolgens werd ook de geroutineerde Yuta Nakamura via KO vroeg in de eerste ronde verslagen. Hierna volgden een Unanimous Decision overwinning, en een overwinning via KO tijdens een uitstapje naar een andere organisatie in Hawaii. Abe keerde in Juli 2017 terug bij de Pancrase organisatie om te vechten tegen voormalig WEC vechter en huidige Welterweight Kampioen Hiromitsu Miura. Abe wist het gevecht vroeg in de tweede ronde te beslissen via TKO en kroonde zich hiermee tot King of Pancrase. De UFC was onder de indruk en bood Abe een contract aan. De Japanner debuteerde voor eigen publiek in September 2017 tegen Hyun Gyu Lim. Na een moeilijke eerste ronde nam Abe het heft in handen, en won via Unanimous Decision zijn UFC debuut. Abe kon dat goede debuut echter geen succesvol vervolg geven. Tijdens UFC 221 in Perth in Februari 2018 was Luke Jumeau via Unanimous Decision te sterk. Dit betekende het eerste Pro-MMA verlies uit Abe’s carrière.

Comments are closed.

Translate »