breaking news

Austin Arnett en Hakeem Dawodu op zoek naar eerste UFC overwinning in Calgary

April 19th, 2018 | by Redactie
Austin Arnett en Hakeem Dawodu op zoek naar eerste UFC overwinning in Calgary
UFC
0

Featherweights Austin Arnett en Hakeem Dawodu zullen op 28 Juli 2018 op zoek gaan naar hun eerste overwinning in de Octagon. Beide mannen ontmoeten elkaar tijdens UFC on FOX 30 in Calgary, Alberta, Canada. Dit wist Ariel Helwani via MMAFighting.com bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden op een nog nader bekend te maken evenementencomplex op de Preliminary Card.

Austin Arnett (MMA 15-4/UFC 0-1) begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Arnett wist in zijn thuisstaat Washington een naam op te bouwen van groot talent. Arnett won na een winstreak van acht gevechten in Januari 2016 de titel bij de ExciteFight organisatie. Arnett maakte vervolgens een klein uitstapje naar de Titan FC organisatie. Hier wist hij te winnen via Unanimous Decision van Dave Burrow. Echter bleef Arnett vooral zijn partijen vechten voor Thunder and Lightning MMA & ExiteFights. Daar wist hij zijn winstreak uit te bouwen naar 13 overwinningen, waarna de UFC bij hem aanklopte om mee te doen aan de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Arnett accepteerde de uitnodiging en vocht tijdens Week 4 tegen Brandon Davis. In een zeer spectaculaire en bloederige partij was het uiteindelijk Brandon Davis die via Split Decision de partij won, en daarmee ook een UFC contract verdiende. Echter zag de UFC potentieel in Arnett waardoor hij een half jaar later alsnog een contract kreeg aangeboden. Tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 nam Arnett het op tegen Cory Sandhagen. Sandhagen bleek uiteindelijk via TKO in de tweede ronde te sterk.

Hakeem Dawodu (MMA 7-1-1/UFC 0-1-0) wordt gezien als een van de grootste talenten (misschien wel hét grootste talent) uit Canada. Dawodu startte zijn Pro-MMA carrière in 2014, en vocht voordat hij bij de UFC tekende al zijn gevechten voor de WSOF organisatie (tegenwoordig PFL). Dawodu won zijn eerste vijf partijen allemaal via (T)KO, waaronder een overwinning tegen de op dat moment ongeslagen Chuka Willis. Vervolgens werd Dawodu gematcht tegen Marat Magomedov. Dit gevecht eindigde in een Majority Draw. Echter wist Dawodu in de rematch Magomedov wel te finishen via TKO, waardoor hij tot op de dag van vandaag de enige vechter is die de Rus heeft weten te verslaan. Dawodu’s laatste gevecht voordat hij bij de UFC tekende dateert van Maart 2017. Destijds was hij via Unanimous Decision UFC veteraan Steven Siler de baas. Dawodu maakte in Maart 2018 zijn UFC debuut in Londen tegen de Schot Danny Henry. Een werkelijk vreselijk debuut voor de getalenteerde Dawodu. Henry wist Dawodu vroeg knockdown te slaan, en finishte het gevecht vervolgens via een Guillotine Choke Submission binnen een minuut.

Comments are closed.

Translate »