breaking news

Argentijn Guido Cannetti vecht in geboortestad Buenos Aires tegen Marlon Vera

September 9th, 2018 | by Marcel Dorff
Argentijn Guido Cannetti vecht in geboortestad Buenos Aires tegen Marlon Vera
UFC
0

De Argentijn Guido Cannetti heeft zijn gewenst gevecht gekregen in zijn geboortestad Buenos Aires. Cannetti zal op 17 November 2018 de degens kruisen met de Ecuadoriaan Marlon Vera tijdens UFC Fight Night 140 in Buenos Aires, Argentinië. Beide mannen treffen elkaar in Parque Roca Arena in de Bantamweight divisie. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Marlon Vera (MMA 11-5-1/UFC 5-4-0) kwam in 2014 via TUF Latin America de UFC binnen. Vera won zijn eliminatiegevecht tegen Henry Briones wat hem een ticket naar de halve finale opleverde. Echter werd Vera niet ”gecleared” door de dokters in verband met een huidinfectie. TUF was dan weliswaar voorbij, maar later dat jaar maakte Vera alsnog zijn debuut voor de UFC tegen Marco Beltrán. Vera verloor via Unanimous Decision. Negen maanden later keerde Vera terug. Tijdens zijn eerste gevecht in de VS wist Vera zijn tegenstander Roman Salazar via Triangle Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Dit leverde de Ecuadoriaan de Performance of the Night bonus op. Vervolgens ging het begin 2016 mis voor ”Chito” Vera in Engeland. Davey Grant was via Unanimous Decision te sterk. Vera kreeg in dit gevecht ook nog eens een punt in mindering voor het herhaaldelijk grijpen van de handschoen van zijn tegenstander. Mede door een USADA incident en visumproblemen van zijn tegenstander Ning Guangyou werd Vera’s gevecht tegen de Chinees liefst tweemaal verplaatst. Uiteindelijk werd er toch gevochten in November 2016 tijdens het UFC evenement in Melbourne, Australië. Vera pakte via Unanimous Decision een broodnodige overwinning. Vervolgens zou Vera als ”late replacement” invallen voor Bryan Caraway tegen Jimmie Rivera in Januari 2017. Echter zag Rivera niet het nut van deze partij en werd het gevecht gecanceld. Vera pakte vervolgens weer een short notice partij aan, ditmaal in Engeland tegen Brad Pickett. Vera redde hiermee de afscheidspartij van de Engelsman. Vera stond twee rondes achter toen hij in de derde ronde Pickett raakte met een headkick. Vera finishte de Engelsman via Ground and Pound en pakte dus een overwinning in het hol van de leeuw. In Juli 2017 vocht Vera opnieuw in ”hostile territory”. Ditmaal was Brian Kelleher in New York zijn tegenstander. Vera wist Kelleher vroeg in de eerste ronde via een Armbar Submission te laten aftikken en opnieuw de overwinning te pakken. Vervolgens werd Vera gematcht in São Paulo tegen John Lineker. Lineker was beter en won het gevecht terecht via Unanimous Decision. Vera kon zich in Februari 2018 niet revancheren voor zijn verlies tegen Lineker. Tijdens UFC Belem werd eveneens verloren via Unanimous Decision van Douglas Silva de Andrade. Vera pakte vervolgens tijdens UFC 227 in Augustus 2018 een short notice gevecht aan tegen de Chinees Wuliji Buren. Vera had het moeilijk in de eerste ronde, maar wist in de tweede ronde met een stoot naar het lichaam de Chinees knockdown te slaan en uiteindelijk de TKO overwinning te pakken.

Embed from Getty Images

Guido Cannetti (MMA 8-3/UFC 2-2) kwam de UFC binnen via het eerste seizoen van TUF Latin America. Daar verloor Cannetti van Marco Beltran via Majority Decision. Vervolgens mocht Cannetti door een blessure bij zijn teamgenoot alsnog naar de Halve Finale. Daarin verloor hij opnieuw, ditmaal via KO tegen latere winnaar Alejandro Perez. Ook zijn UFC debuut ging niet naar wens. Henry Briones versloeg Cannetti in de tweede ronde via een Rear Naked Choke Submission. Beide mannen ontvingen voor die partij de Fight of the Night bonus. Ondanks de slechte prestaties bleef de UFC potentie zien in de Argentijn, en dit betaalde hij terug tijdens zijn partij in Augustus 2015. Hugo Viana werd na drie rondes verslagen. Cannetti werd vervolgens ingepland tegen Marco Beltran, maar werd door een USADA overtreding van het gevecht gehaald. Cannetti werd geschorst, en keerde pas terug in Januari 2018 tegen Kyung Ho Kang. Cannetti vocht sterk, maar verloor laat in de eerste ronde via Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Cannetti kwam echter in Mei 2018 sterk terug. Via Unanimous Decision was hij te sterk voor Diego Rivas tijdens UFC Santiago.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »