breaking news

Alexander Hernandez ontmoet Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC Calgary

May 8th, 2018 | by Marcel Dorff
Alexander Hernandez ontmoet Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC Calgary
UFC
0

De man die een van de grootste upsets van dit jaar op zijn geweten heeft keert op 28 Juli 2018 terug in de Octagon. Alexander Hernandez treft in de Lightweight divisie de Canadees Olivier Aubin-Mercier tijdens UFC on FOX 30 in Calgary, Alberta, Canada. Dit wist Mike Heck Jr. via FanSided MMA bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Scotiabank Saddledome op de Preliminary Card.

Alexander Hernandez (MMA 9-1/UFC 1-0) startte zijn Pro-MMA carrière in 2012. In zijn eerste drie jaar als professional wist Hernandez een respectabel record neer te zetten van zes overwinningen en slechts een verliespartij. Hierdoor trok hij de aandacht van de RFA organisatie. Hernandez debuteerde voor de RFA tegen Chris Pecero. Via Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde won Hernandez zijn promotioneel debuut. De RFA fuseerde vervolgens met de Legacy Fights promotie in de gloednieuwe LFA organisatie. Hernandez kwam eenmaal voor LFA uit. In November 2017 versloeg hij Derrick Adkins via TKO in de derde ronde. Hernandez zou voor Fury FC een titelgevecht hebben, maar pakte zijn kans op short notice in de UFC. Tijdens UFC 222 in Maart 2018 debuteerde Hernandez tegen Beneil Dariush. Hernandez verbaasde vriend en vijand door Dariush via KO na iets meer dan een halve minuut te finishen. Een zeer sterk debuut met ook nog eens de Performance of the Night bonus tot gevolg.

Olivier Aubin-Mercier (MMA 11-2/UFC 7-2) deed in 2014 mee aan TUF Nations. De Canadees kwam tot de finale, waar hij in een controversiële Split Decision zijn meerdere moest erkennen in landgenoot Chad Laprise. Echter herpakte Aubin-Mercier zich direct in zijn daarop volgende gevecht tegen Jake Lindsey. Via een Inverted Triangle Kimura Submission versloeg de jonge Canadees zijn tegenstander in de tweede ronde. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Nadat Aubin-Mercier in 2015 ook David Michaud en Tony Sims wist te verslaan mocht hij in 2016 voor het eerst in de VS zijn opwachting voor de UFC maken. In Newark, New Jersey stond de Braziliaanse Submission specialist Carlos Diego Ferreira tegenover hem. Aubin-Mercier, zelf een zeer vaardige grondvechter, moest het afleggen tegen de Braziliaan die via een duidelijke Unanimous Decision er met de winst vandoor ging. Sindsdien lijkt Aubin-Mercier steeds meer een completere vechter te worden. Iets wat te zien was in zijn laatste twee partijen. Aubin-Mercier liet voor het eerst zien ook over een sterke standup game te beslissen. Echter besliste hij zijn laatste twee gevechten uiteindelijk wel op de grond. Zowel Thibault Gouti als Drew Dober werden via Rear Naked Choke Submission aan de kant gezet. Aubin-Mercier zou vervolgens in Juni 2017 vechten tegen Leonardo Santos in Brazilië. Echter raakten beide mannen geblesseerd waardoor het gevecht zou komen te vervallen. Aubin-Mercier keerde vervolgens in September 2017 terug tegen Tony Martin tijdens UFC Pittsburgh. In een zéér gelijkwaardig gevecht won Aubin-Mercier een controversiële Split Decision. Aubin-Mercier werd vervolgens gematcht tegen Gilbert Burns, echter ging dat gevecht niet door omdat Burns veel te zwaar arriveerde tijdens Fight Week. Aubin-Mercier pakte vervolgens een short notice partij tegen Evan Dunham tijdens UFC 223 in April 2018. Aubin-Mercier imponeerde via TKO vroeg in de eerste ronde, en pakte ook nog eens de Performance of the Night bonus.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »