breaking news

Alex Chambers keert eindelijk terug tegen Nadia Kassem tijdens UFC Sydney

August 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Shawn Bitter van MMA Today heeft eerder vandaag weten te achterhalen dat Alex Chambers op 19 November 2017 eindelijk haar terugkeer zal maken in de Octagon. De Australische neemt het op in de Women’s Strawweight divisie tegen haar debuterende landgenote Nadia Kassem. Beide vrouwen zullen elkaar treffen in de Octagon van de Qudos Bank Arena. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC Fight Night 121 in Sydney, Australië.

Alex Chambers (MMA 5-3/UFC 1-2) kwam voor het eerst in aanraking met het grote publiek tijdens het 20ste seizoen van The Ultimate Fighter. De Australische maakte deel uit van de zestien vrouwen die streden om de allereerste Women’s Strawweight titel. Chambers moest het in de eliminatie ronde opnemen tegen de uiteindelijke runner-up Rose Namajunas. Namajunas won dit gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Chambers kreeg vervolgens van de UFC een Prelimgevecht aangeboden tijdens de TUF Finale. De Ierse Aisling Daly zou de tegenstandster zijn. Daly was te sterk en finishte de Australische via een Armbar Submission in de eerste ronde. In Mei 2015 kreeg Chambers waarschijnlijk haar laatste kans voor eigen publiek tegen Kailin Curran. Chambers die nog nooit verloor in Australië werd compleet gedomineerd door Curran zowel staand als op de grond. Curran kon echter de trekker niet overhalen en maakte een behoorlijke fout laat in de derde ronde. Curran liet haar arm ”onbewaakt”. Hetgeen waar Chambers van wist te profiteren. De Australische pakte haar eerste overwinning via Armbar Submission in de UFC in een geweldige ”come from behind” overwinning. Chambers werd vier maanden later gekoppeld aan Paige VanZant. VanZant domineerde het gevecht en won in de derde ronde via Armbar Submission. Sindsdien is het stil rond Chambers en heeft ze niet meer gevochten. De Australische is inmiddels woonachtig in Florida waar ze bij American Top Team is gaan trainen. Tussen haar gevecht met VanZant en haar aankomende gevecht tegen Nadia Kassem zitten ruim twee jaar.

Nadia Kassem (MMA 5-0/UFC 0-0) is een van de nieuwste toevoegingen aan de UFC Women’s Strawweight divisie. De ongeslagen Australische heeft tot nog toe vijfmaal gevochten. Alle vijf gevechten werden beslist via (T)KO in de eerste ronde binnen anderhalve minuut. Hiermee heeft Kassem een 100% KO-ratio. Dit zal ze ongetwijfeld willen doorzetten in haar UFC debuut. Kassem traint bij Australian Top Team en maakt op 21-Jarige leeftijd haar debuut in de Octagon. Kassem zou het eerder dit jaar in Auckland, Nieuw Zeeland opnemen tegen JJ Aldrich, echter raakte Kassem geblesseerd waardoor ze destijds haar UFC debuut moest uitstellen.

Translate »