breaking news

Zijn er over 5 jaar nog submissions in de UFC?

March 19th, 2018 | by Lennart Van Arendonk

Een submission is een bewoording voor het toegeven aan de tegenstander met een nederlaag als gevolg. Het toegeven – ook wel ‘afkloppen’ of ‘tikken’ genoemd wordt vaak uitgevoerd door zichtbaar op de vloer of op de tegenstander te tikken met de hand of in sommige gevallen met de voet. Vechters die vaak op deze manier de winst binnenhalen zijn tegenwoordig schaars. Wij noemen een Brian Ortega, Demian Maia, Zabit Magomedsharipov, Demetrious Johnson en Nate Diaz.

Sinds het begin van de UFC zijn de submission overwinningen met ruim 70% afgenomen.
Evenementen zonder submission zijn geen verrassing meer. Vechters kennen tegenwoordig het gehele spel en kunnen zich beter verdedigen. In het onderstaande statistiek zie je de submission overwinningen van 433 verschillende Ultimate Fighting Championship (UFC) evenementen:

Tijdens het afgelopen evenement dwongen Charles Byrd, Danny Henry en Dmitriy Sosnovskiy hun tegenstander om af te kloppen. Tijdens het evenement daarvoor slaagde niemand erin om met een submission te winnen. Bekijk enkele spectaculaire submissions in de onderstaande video:

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.