breaking news

Zes ”One Million Dollar Fights” ProFight League op 31 December 2018

October 22nd, 2018 | by Redactie
Zes ”One Million Dollar Fights” ProFight League op 31 December 2018
PFL
0

De ProFight League startte in Juni van dit jaar met een nieuw format. Twaalf vechters per divisie (in totaal zes divisies) moesten tweemaal vechten in een zogeheten ”Regular Season” gevecht om zich te kunnen kwalificeren voor de kwartfinales. De kwartfinales en halve finales werd deze maand op een avond gevochten (verdeeld over drie evenementen (twee gewichtsklassen per evenement). Gisteren was het laatste Playoff evenement waardoor nu alle titelgevechten bekend zijn.

De winnaar van het titelgevecht dat plaats zal vinden op 31 December 2018 in The Hulu Theater at the MSG in New York kroont zich niet alleen tot kampioen. Ook ontvangt hij een bedrag van 1 miljoen dollar. De verliezer gaat naar huis met twee ton. Lees hieronder meer info over de titelgevechten.

#1 Steven Siler vs. #2 Lance Palmer

Steven Siler liet een zéér sterke indruk achter tijdens zijn Regular Season partijen. Zo won hij beide gevechten in de eerste ronde van respectievelijk Magomed Idrisov en Alexandre de Almeida. Siler was hierdoor de #1 gerankte vechter. Hierdoor werd Siler in de kwartfinales gematcht tegen #8 Nazareno Malegarie. Het gevecht eindigde in een Majority Draw. Doordat de zogeheten ”tie-breaker” afhing van het winnen van de eerste ronde mocht Siler door naar de halve finale. Hierin trof hij wederom Alexandre de Almeida. De Almeida gebruikte een illegale trap in de tweede ronde waardoor Siler niet verder kon. Siler mocht hierdoor in verband met diskwalificatie van de Almeida naar de finale. Hierin treft hij voormalig WSOF kampioen Lance Palmer. Palmer (een van de favorieten) won eveneens zijn twee Regular Season partijen tegen Bekbulat Magomedov en Jumabieke Tuerxun. In de kwartfinale rekende Palmer via Unanimous Decision af tegen Max Coga. Hierdoor werd hij gematcht tegen zijn rivaal en voormalig WSOF kampioen Andre Harrison. Palmer was de op dat moment ongeslagen Harrison via Unanimous Decision de baas en mag dus nu vechten voor het miljoen tegen Siler.

#1 Natan Schulte vs. #7 Rashid Magomedov

Natan Schulte is een Braziliaan die erg veel indruk heeft gemaakt in dit PFL seizoen. Na overwinningen in het Regular Season tegen Chris Wade en Jason High stond Schulte in de ranking op #1. Zijn kwartfinale partij tegen Johnny Case eindige in een Majority Draw. In verband met het winnen van de eerste ronde ging Schulte verder in het toernooi. In de halve finale trof hij wederom Chris Wade. Echter had Schulte ditmaal erg veel moeite met de Amerikaan. Via een controversiële Split Decision won Schulte. Zijn tegenstander op 31 December is de Dagestani Rashid Magomedov. Magomedov vocht slechts eenmaal in het Regular Season, maar wist zich met een Unanimous Decision overwinning tegen Luiz Firmino als #7 te plaatsen voor de kwartfinales. Daarin werd gevochten tegen Will Brooks. Het gevecht eindigde in een Unanimous Draw, maar Magomedov had de tie-breaker in zijn voordeel en mocht naar de halve finales. Daarin werd via TKO afgerekend met Thiago Tavares.

#1 Ray Cooper III vs. #3 Magomed Magomedkerimov

Als er iemand naam voor zichzelf heeft gemaakt tijdens de Regular Season evenementen van de PFL is het wel de Hawaiiaan Ray Cooper III. Cooper stormde door het Regular Season en wist zowel favoriet Jake Shields als Pavlo Kusch beiden via TKO te finishen. Cooper moest vervolgens in de kwartfinales wederom Jake Shields zien te verslaan. En wederom won Cooper via TKO. In de halve finale stond vervolgens Handesson Ferreira te wachten. De man die Cooper zijn laatste nederlaag toebracht. Ditmaal was Cooper beter en won via TKO in de eerste ronde en verzekerde zichzelf van een titelgevecht tegen Magomed Magomedkerimov. Magomedkerimov won eveneens zijn twee Regular Season partijen. De Dagestani versloeg Herman Terrado en Bojan Velickovic onderweg naar de kwartfinales. Daarin werd via Unanimous Decision gewonnen van Pavlo Kusch. Vervolgens zouden we een Dagestan onderonsje krijgen tussen Magomedkerimov en Abubakar Nurmagomedov. Echter blesseerde Nurmagomedov zijn hand waardoor ”Lucky loser” Bojan Velickovic een herkansing kreeg. Ook ditmaal was Magomedkerimov te sterk voor Velickovic. Magomedkerimov won via TKO in de tweede ronde en mag voor de titel vechten.

#1 Abusupiyan Magomedov vs. #2 Louis Taylor

Abusupiyan Magomedov was een van de minder bekende namen toen het PFL toernooi werd aangekondigd. Dit is inmiddels verleden tijd. De Duitse Dagestani heeft een zeer sterke indruk achtergelaten. Magomedov haalde het maximaal aantal punten in het Regular Season gedeelte van de competitie door zowel Danillo Villefort als Anderson Goncalves beiden via TKO in de eerste ronde te finishen. Hierdoor werd hij in de kwartfinales gematcht tegen Gasan Umalatov. Het gevecht eindigde in een Majority Draw. Op grond van het winnen van de eerste ronde mocht Magomedov verder in het toernooi. In de halve finale versloeg Magomedov Sadibou Sy via Unanimous Decision, waardoor hij op 31 December zal aantreden tegen Louis Taylor. Taylor, een van de favorieten bij het ingaan van het toernooi won eveneens zijn Regular Season gevechten. Taylor versloeg Anderson Goncalves via TKO in de derde ronde en Andre Lobato via Unanimous Decision. Hierdoor werd hij gematcht in de kwartfinales tegen Rex Harris. Taylor won het gevecht via Unanimous Decision en mocht zodoende in de halve finale vechten tegen John Howard. Taylor won de eerste ronde, maar gebruikte een illegale knietechniek in de tweede ronde. Howard kon niet meer verder waarna het gevecht naar de scorecards ging. Gevolg was een Technical Draw. Maar omdat Taylor de eerste ronde won mag hij voor de titel vechten tegen Magomedov.

#1 Vinny Magalhaes vs. #6 Sean O’Connell

Vinny Magalhaes heeft minder dan zeven minuten nodig gehad om zichzelf te verzekeren van een finaleplaats. De BJJ specialist was niet te stoppen tijdens dit PFL seizoen. Tijdens zijn eerste twee Regular Season evenementen versloeg hij zowel Jamie Abdallah als Brandon Halsey binnen twee minuten. Dit leverde Magalhaes de #1 plek op in de kwartfinales. Rakim Cleveland, tegenstander van Magalhaes in de kwartfinale werd na een minuut en twintig seconden via een Kimura Submission gefinisht. Vervolgens werd in de halve finale afgerekend met Bozigit Ataev. Wederom was een Kimura Submission de methode. Magalhaes treft nu op 31 December 2018 Sean O’Connell. O’Connell vecht niet alleen in het toernooi, maar geeft ook commentaar op dezelfde avonden als hij vecht. O’Connell won zijn eerste Regular Season gevecht via KO in de tweede ronde tegen Ronny Markes, maar kwam tijdens zijn tweede gevecht van een koude kermis thuis. Zo werd verloren van Bozigit Ataev via KO in de eerste ronde. Echter was de eerste overwinning voldoende voor het bereiken van de kwartfinales. Daarin werd gewonnen van Dan Spohn via Majority Decision. Hierdoor stond in de halve finale een partij tegen Smealinho Rama te wachten. In een gevecht waar beide mannen aangeslagen waren won O’Connell via KO in de eerste ronde en mag hij voor de titel gaan strijden tegen Magalhaes.

#3 Phillipe Lins vs. #8 Josh Copeland

Philipe Lins is samen met Rashid Magomedov de enige vechter in de finales die slechts een Regular Season gevecht vocht. Lins won dat gevecht overtuigend via KO in de tweede ronde tegen Alex Nicholson. Hierdoor mocht Lins als #3 geplaatste vechter in de kwartfinales vechten tegen Caio Alencar. Lins finishte Alencar via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en mocht vervolgens in de halve finale aantreden tegen Jared Rosholt. Lins versloeg de taaie worstelaar via KO in de tweede ronde en treft nu de grootste verrassing van het toernooi Josh Copeland. Copeland is samen met O’Connell de enige vechter die een Regular Season gevecht verloor maar wel in de finale zit. Copeland verloor in de eerste ronde via KO tegen Jack May. Echter pakte Copeland vervolgens via Unanimous Decision de overwinning tegen Shawn Jordan. Copeland wist zich hiermee ternauwernood te plaatsen voor de kwartfinales en moest het opnemen tegen #1 van het Regular Season Francimar Barroso. Het gevecht eindigde in een Unanimous Draw, maar Copeland won de eerste ronde en daarmee de tie-breaker. Hierdoor gooide Copeland de #1 Barroso uit het toernooi. En is Barroso de enige #1 geplaatste vechter die de finale niet gehaald heeft. In de halve finale versloeg Copeland zijn tegenstander Alex Nicholson met een ongelooflijk harde KO. Hierdoor is Copeland met zijn #8 plaatsing misschien wel dé verrassing in de finales.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.