breaking news

Zaleski Dos Santos vs. Griffin & Dias vs. Gordon toegevoegd aan UFC São Paulo

September 15th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC maakte eerder vanavond bekend dat het twee gevechten heeft toegevoegd aan de UFC Fight Night 119 card in São Paulo, Brazilië op 28 Oktober 2017. De Braziliaan Elizeu Zaleski Dos Santos zal het die avond in de Welterweight divisie opnemen tegen Max Griffin. Eveneens zal in de Featherweight divisie een gevecht plaatsvinden tussen Hacran Dias en Jared Gordon. Het evenement zal plaatsvinden in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera.

Lees meer over de vier vechters hieronder.

Elizeu Zaleski Dos Santos vs. Max Griffin

Elizeu Zaleski Dos Santos (MMA 17-5/UFC 3-1) is een Braziliaanse Jungle Fight Kampioen die in 2015 door de UFC werd gecontracteerd. Zaleski moest het opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. In Brazilië verloor Zaleski na drie slopende rondes via Split Decision. De Braziliaan kwam echter zeer sterk terug in zijn debuut in de Verenigde Staten voor de UFC. Zaleski won bijna een jaar na zijn verlies tegen Dalby van Omari Akhmedov. In een fantastisch gevecht won Zaleski via TKO in de derde ronde. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn gevecht in Oktober 2016 stond Zaleski tegenover de Japanner Keita Nakamura. Zaleski was sterker en won via Unanimous Decision. Zaleski keerde vervolgens in Juli dit jaar terug tijdens UFC Long Island. Hier vocht hij tegen voormalig Bellator MMA Welterweight Kampioen Lyman Good. In een zeer competitief en leuk gevecht won Zaleski uiteindelijk via Split Decision. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus.

Max Griffin (MMA 13-3/UFC 1-1) debuteerde in Augustus 2016 voor de UFC. Hij moest het opnemen tegen de sterke Colby Covington. Griffin verloor in de derde ronde via TKO. Een paar jaar eerder had Griffin via TUF 16 geprobeerd de UFC binnen te komen, maar hij verloor zijn eliminatie gevecht waardoor hij niet de UFC binnen kwam. Hierna won Griffin acht van zijn negen gevechten inclusief drie titels bij andere organisaties. De UFC bood hem alsnog de kans dus tegen Covington. In November 2016 in Mexico rekende Griffin af met TUF Latin America 3 winnaar Erick Montano. De Mexicaan werd binnen een minuut via TKO gefinisht. Griffin zou het vervolgens eerder dit jaar tijdens UFC Fortaleza opnemen tegen de Braziliaan Sergio Moraes. Griffin raakte echter geblesseerd en moest verstek laten gaan.

Hacran Dias vs. Jared Gordon

Hacran Dias (MMA 23-5-1/UFC 3-4-0) kwam in 2012 de UFC binnen. Daar wist hij meteen via Unanimous Decision een goede overwinning te pakken tegen landgenoot Iuri Alcantara. Dias kon in 2013 die overwinning geen vervolg geven. Zo werd via Unanimous Decision verloren van Nik Lentz, en was een jaar later ook topcontender Ricardo Lamas te sterk. Eind 2014 herstelde Dias knap tegen de zeer taaie Darren Elkins. Dias won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens zou Dias het in Juni 2015 opnemen tegen Chas Skelly, echter raakte Skelly geblesseerd en werd vervangen door Levan Makashvili. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Dias die won via Split Decision. Helaas voor Dias was 2016 een jaar om heel snel te vergeten. Zo werd er verloren van Cub Swanson via Unanimous Decision, en werd een paar maanden later eveneens verloren van Andre Fili. Dias stond in eerste instantie gepland tegen de ongeslagen Brian Ortega, echter raakte Ortega geblesseerd en werd vervangen door Fili die dus het buitenkansje verzilverde. Dias is door deze twee verliespartijen in 2016 voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15 gevallen. Dias werd vervolgens gekoppeld in Augustus dit jaar aan de Russische nieuwkomer Zabit Magomedsharipov. Het gevecht werd echter om onduidelijke redenen gecanceld.

Jared Gordon (MMA 13-1/UFC 1-0) vecht sinds 2011 Pro-MMA. Gordon vocht op vier partijen na al zijn MMA gevechten voor de Cage Fury Fighting Championships. Die andere vier gevechten vocht hij voor een Mexicaanse organisatie genaamd ”Duelo de Giagantes”. Na een streak van vijf overwinningen in de Cage Fury FC organisatie mocht Gordon vechten voor de Featherweight Titel tegen TUF 12 veteraan Jeff Lentz. Lentz won het gevecht na een blessure van Gordon via TKO aan het einde van de derde ronde. Echter pakte Gordon een jaar later wel de titel nadat Bill Algeo de titel vrij moest geven door inactiviteit. Gordon won de titel door Anthony Morrison in de eerste ronde via KO te verslaan. Een maand later vocht Gordon even een Lightweight gevecht tussendoor tegen Dawond Pickney. Gordon won via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Afgelopen Februari verdedigde Gordon voor het eerst zijn titel via een Unanimous Decision win tegen Bill Algeo. Dana White zat tijdens dit evenement in het publiek voor het programma ”Dana White Lookin’ for a Fight”. Gordon kreeg na afloop van het gevecht een contract aangeboden bij de UFC. Gordon werd vervolgens tijdens UFC 211 ingepland tegen Michel Quinones. Echter moest Gordon vlak voor aanvang van het gevecht afzeggen in verband met een voedselvergiftiging. Het gevecht werd een maand later voor UFC Oklahoma City opnieuw ingepland. Gordon won het gevecht door middel van TKO in de tweede ronde en mocht dus spreken van een geslaagd debuut voor de UFC.

Comments are closed.