breaking news

Yousri Belgaroui vecht tegen Donovan Wisse in Utrecht

April 10th, 2019 | by Redactie
Yousri Belgaroui vecht tegen Donovan Wisse in Utrecht
GLORY
0

GLORY 65 in Utrecht is een gevecht rijker. Yousri Belgaroui neemt het in de Middleweight divisie op tegen Donovan Wisse. Yousri is als voormalig titeluitdager weer aan de winnende hand en ook Donovan Wisse wist zijn laatste partij te winnen. GLORY 65 is gepland op vrijdag 17 mei in Central Studio’s in Utrecht. 

Powered by Aiki Budo.

Yousri Belgaroui is een 25-jarige Nederlandse Tunesiër. Belgaroui traint bij Mike’s Gym en vecht sinds 2015 mee in het professionele circuit. In oktober 2016 maakte Belgaroui de overstap naar GLORY. Hij nam deel in het Middleweight Contender toernooi en versloeg Ariel Machado via een Unanimous Decision in de eerste partij. Daarna vocht Belgaroui de finale tegen Israel Adesanya. In een spannende partij verloor Belgaroui via een Split Decision en mocht zodoende niet voor de titel vechten. Belgaroui richtte zich op en vocht wederom in het Middleweight Contender toernooi. Via tweemaal een Unanimous Decision tegen respectievelijk Agron Preteni en Alex Pereira won Belgaroui het toernooi en leek de gedoodverfde kandidaat om voor de titel te mogen vechten. GLORY had 2 top contenders en lieten Jason Wilnis en Belgaroui het uitvechten wie voor de titel mocht vechten. laatstgenoemde won overtuigend via een TKO en vocht in Rotterdam voor de titel. In een partij waar hij voor stond op de scorecards liep Belgaroui tegen een knie van Pereira op en moest noodgedwongen opgeven door de diepe snee in zijn wenkbrauw. Vervolgens won Belgaroui van Dawid Kasperski die op het laatste moment inviel nadat Jason Wilnis was uitgevallen met een blessure. Daarna mocht Belgaroui wederom voor de titel vechten tegen Pereira. Belgaroui liep tegen een verwoestende rechterhoek op en ging knock out. Vervolgens herpakte hij zich met een sterke overwinning op Yassine Ahaggan in Lyon.

Donovan Wisse is een van de nieuwe talenten bij GLORY. Wisse kwam binnen met een gevecht tegen Kevin van Heeckeren en maakte direct indruk. In de Johan Cruijff Arena wist Wisse van Heeckeren naar het canvas te slaan. Uiteindelijk kon van Heeckeren de partij uitvechten en won Wisse via een Decision. Daarna maakte Wisse zijn opwachting tegen Ertugrul Bayrak in de Ahoy in Rotterdam. Het werd een harde technische partij met Bayrak die uiteindelijk over de langste adem beschikte en via een decision won. Vervolgens stapte Wisse last minute in tegen Matej Penaz. Wisse liet zien dat hij een vechter is om rekening mee te houden Hij won zeer overtuigend via een KO in de tweede ronde.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.