breaking news

Yoel Romero wil voor interim titel tegen Anderson Silva vechten

March 14th, 2017 | by Stefan Van Erp

Yoel Romero heeft voor het eerst gereageerd over het feit dat niet hij maar Georges Saint Pierre mag vechten voor de UFC Middleweight titel. Romero gaf tijdens The MMA Hour van Ariel Helwani aan dat hij het vervelend vind dat het zo gelopen is. Ook heeft hij aangegeven niet te lang stil te willen zitten en heeft zijn pijlen gericht op Anderson Silva.

De 39-jarige Romero is nog ongeslagen in de UFC. De voormalig professioneel worstelaar won al zijn 7 partijen voor de organisatie. Het had er dan ook alle schijn van dat hij na zijn meest recente overwinning tegen Chris Weidman tijdens UFC 205 voor de titel zou mogen gaan vechten. Huidig kampioen Michael Bisping liet al snel weten niet veel trek te hebben in een gevecht Romero door zijn vermeende doping verleden. Romero werd in het verleden voor een half jaar geschorst omdat hij een stof in zijn bloed had wat op de dopinglijst stond. USADA vond het zeer aannemelijk dat deze stof per ongeluk was genomen dus schorsten zij Romero voor een half jaar in plaats van de minimale twee jaar.

Met Romero vooraan in de rij voor een titelgevecht en Michael Bisping op zoek naar een “moneyfight” kwam de terugkeer van Georges St-Pierre als geroepen voor Bisping. St-Pierre, voormalig Welterweight kampioen, liet al snel weten graag op Middleweight te vechten. De UFC vond dat hij recht had op een titelgevecht en zo geschiedde.

Romero was not amused maar kijkt ook alweer vooruit. In een tijd waar interim titels meer regelmaat dan uitzondering zijn liet Romero weten graag te vechten tegen voormalig kampioen Anderson Silva voor een interim titel. Silva won onlangs via een controversiële Split Decision tegen Derek Brunson. De UFC heeft niets bekend gemaakt over een eventueel gevecht tussen Romero en Silva.

Comments are closed.