breaking news

Yaroslav Amasov geblesseerd, Erick Silva nu tegen Lorenz Larkin tijdens Bellator 207

September 9th, 2018 | by Marcel Dorff
Yaroslav Amasov geblesseerd, Erick Silva nu tegen Lorenz Larkin tijdens Bellator 207
Bellator MMA
0

Bellator MMA maakte vorige maand de Welterweight Grand Prix match-ups bekend. Yaroslav Amasov zou het in de reserve partij opnemen tegen Lorenz Larkin. Echter weet MMAJunkie te melden dat Amasov geblesseerd is geraakt en zal worden vervangen door de kersverse Bellator aanwinst Erick Silva. Het gevecht tussen Larkin en Silva zal plaatsvinden op 12 Oktober tijdens Bellator 207 in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut.

Lorenz Larkin (MMA 19-7-0-1/Bellator 1-2-0-0) maakte in 2017 zijn Bellator MMA debuut. De van de UFC overgekomen Larkin is een van de grootste aanwinsten van Bellator de laatste tijd. Larkin werd bekend in de Strikeforce organisatie waar hij onder andere won van voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler (het gevecht was op Middleweight). Nadat de UFC de Strikeforce organisatie overnam kwam Larkin in de UFC terecht. Larkin vocht op Middleweight een record van 1-4 bij elkaar en leek ”gecut” te worden. Echter liet Larkin weten naar Welterweight te gaan waarna de UFC Larkin nog een kans gaf. Larkin greep die kans met beide handen aan en sloeg John Howard in de eerste ronde KO. Vervolgens won Larkin in een zeer spectaculair gevecht van de Argentijn Santiago Ponizinibbio. Larkin’s enige setback op Welterweight kwam tegen de Rus Albert Tumenov via een Split Decision verlies. Echter wist Larkin vervolgens te winnen van Jorge Masvidal en Neil Magny waarna hij zijn contract voor de UFC had uitgevochten. Larkin voelde meer waardering bij Bellator MMA en tekende daar een contract. Larkin mocht tijdens zijn debuut meteen tegen de Welterweight Kampioen Douglas Lima vechten. Larkin kwam uiteindelijk te kort tegen de Braziliaan waardoor hij zijn Bellator debuut verloor via Unanimous Decision. En ook in September 2017 kon Larkin niet zijn eerste overwinning voor de organisatie pakken. Heavy hitter Paul Daley sloeg Larkin KO waardoor de Riverside vechter nog altijd op zoek was naar zijn eerste overwinning voor de organisatie. Die overwinning kwam uiteindelijk in Januari 2018 tegen Fernando Gonzalez. Larkin won via Unanimous Decision.

Erick Silva (MMA 20-9-0-1/Bellator 0-0-0-0) kwam in 2011 de UFC binnen als ”the next big thing in MMA”. De Jungle Fight Kampioen moest het in zijn debuut opnemen tegen landgenoot Luis Ramos. Silva besliste het gevecht binnen veertig seconden via KO en een nieuwe hype leek geboren. Begin 2012 vocht Silva zijn tweede partij in de UFC tegen Carlo Prater. Het gevecht duurde slechts 29 seconden aangezien scheidsrechter Mario Yamasaki illegale stoten naar het achterhoofd van Prater had geconstateerd. Hij was vrijwel de enige, maar ondanks dat kreeg Silva een diskwalificatie aan zijn broek. Het gevecht werd door veel MMA media bestempelt als ”Robbery of the Year 2012”. Halverwege 2012 keerde Silva terug in de Octagon om het op te nemen tegen Charlie Brenneman. Silva versloeg Brenneman via Rear Naked Choke Submission laat in de eerste ronde. Silva kreeg vervolgens een partij aangeboden tegen voormalig titeluitdager Jon Fitch. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus liet Fitch zien op dat moment nog steeds bij de top te horen en uiteindelijk terecht de Unanimous Decision win te claimen. In 2013 versloeg Silva vroeg in de eerste ronde Jason High via een Reverse Triangle Armbar Submission, maar ging hij hard KO tegen de Zuid-Koreaan Dong Hyun Kim. In 2014 vocht Silva driemaal voor de UFC. Takenori Sato en Mike Rhodes werden beiden gefinisht, alleen het gevecht tijdens het Main Event van UFC Fight Night Cincinnati werd verloren tegen Matt Brown. Overigens kreeg Silva voor alle drie zijn gevechten in 2014 een bonus. Silva vervolgde in 2015 met een vrij eenvoudige overwinning op voormalig titeluitdager Josh Koscheck, waarna hij verloor van Neil Magny. Nadat Silva vervolgens zwaar KO ging in 2016 tegen de Fransman Nordine Taleb leek Silva even te moeten vrezen voor zijn contract. Echter wist Silva in een Fight of the Night performance in September 2016 landgenoot Luan Chagas via Rear Naked Choke Submission laat in de derde ronde te finishen. Silva vervolgde zijn ”UFC journey” in Juni 2017 voor eigen publiek tegen Yancy Medeiros. Medeiros bleek sterker en versloeg Silva via TKO in de tweede ronde. Nadat Silva vervolgens in December 2017 ook van Jordan Mein verloor kreeg hij geen contractverlenging meer bij de UFC. Silva ging naar de LFA organisatie waar hij in Juli 2018 via Armbar Submission wist te winnen van Nick Barnes. Nu zal Silva zijn debuut gaan maken voor Bellator.

Silva tekende recent voor Bellator.
https://www.instagram.com/p/BnZI980l_5_/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=10l32itm2zk4v

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.