breaking news

Wu Yanan treft Luana Carolina tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro

February 22nd, 2019 | by Redactie
Wu Yanan treft Luana Carolina tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro
UFC
0

De Chinese Wu Yanan zal op 11 Mei 2019 haar opwachting maken in de Octagon. Tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro is de Braziliaanse Luana “Dread” Carolina de tegenstandster in de Flyweight divisie. Dit wist AgFight te melden. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena op de Preliminary Card.

Wu Yanan (MMA 10-2/UFC 1-1) maakte tijdens UFC Shanghai in November 2018 haar UFC debuut. De Chinese wist tot zover al haar gevechten in China te winnen. Slechts eenmaal verloor Wu. Dit was in Rusland tegen de inmiddels voormalig Invicta FC Bantamweight Kampioene Yana Kunitskaya. Wu had voordat ze de UFC binnenkwam een winstreak van twee. Zo won ze via TKO in de eerste ronde van Anjela Pink tijdens een Kunlun MMA evenement eind 2016. In 2017 won Wu tegen de Russische Zuriana Makoeva via TKO in de tweede ronde. Helaas voor Wu was haar UFC debuut geen succes. Via Unanimous Decision werd verloren van de Amerikaanse Gina Mazany. Yanan zou vervolgens vechten tijdens UFC Beijing tegen Shana Dobson, maar kreeg Lauren Mueller tegenover zich nadat Dobson geblesseerd raakte. Wu wist via Armbar Submission in de eerste ronde de overwinning te pakken.

Embed from Getty Images

Luana Carolina (MMA 5-1/UFC 0-0) is een Braziliaanse vechtster die sinds 2015 in het professionele circuit te vinden is. “Dread” (zoals haar bijnaam luidt) verloor haar Pro debuut tegen Daiane Firmino. Echter wist Carolina vervolgens de draad goed op te pakken. Zo werd gewonnen van Isabella de Padua, Ana Merlin en Jessica Negrão. Nadat vervolgens ook werd gewonnen van Mary Ellen Santo in September 2017 kreeg Carolina in Augustus 2018 de kans om via de Braziliaanse versie van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Carolina won haar partij via Unanimous Decision van de ongeslagen Mabelly Lima. White was overtuigd en gaf Carolina een contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.