breaking news

WFL weet Amel Dehby op short notice te strikken voor partij tegen Jorina Baars

September 19th, 2018 | by Marcel Dorff
WFL weet Amel Dehby op short notice te strikken voor partij tegen Jorina Baars
WFL Kickboxing
0

De World Fighting League organisatie leek met haar handen in het haar te zitten. De populaire Anissa Haddaoui moest in verband met een blessure haar partij tegen Jorina Baars voor aankomend weekend afzeggen. Hierdoor moest WFL opzoek naar een nieuwe opponente voor Jorina Baars met minder dan een week te gaan tot aan de partij. WFL heeft echter niemand minder dan voormalig GLORY titel uitdaagster Amel Dehby bereidt gevonden om aankomende zaterdag te vechten tegen Jorina Baars.

Jorina Baars (KKB 44-0-3) is al jarenlang ongeslagen. De 29-Jarige vechtster uit Den Helder staat wereldwijd bekend als een van de beste, zo niet dé beste Kickbokster in haar gewichtsklasse. Sinds 2014 vecht Baars onder meer voor de Lion Fight promotie. Tijdens haar debuut won ze meteen de Welterweight titel door Cris Cyborg via Unanimous Decision te verslaan. Een gevecht dat ook wereldwijd aandacht kreeg in de MMA wereld. Baars verdedigde daarna nog driemaal succesvol haar wereldtitel voordat Bellator op haar pad kwam. Bellator organiseert sinds 2016 ook kickboks evenementen en heeft met Denise Kielholtz al een Nederlands kampioen in haar midden. Baars nam het in haar eerste partij op tegen Irene Martens en won via een Unanimous Decision. Daar kwam in September 2017 een tweede overwinning bij. Zo werd de Belgische Anke van Gestel eveneens via Unanimous Decision verslagen. In April 2018 kwam daar een TKO overwinning bij tegen Athina Efmorfiadi.

Amel Dehby (KKB 32-2) is een talentvolle vechter uit Frankrijk. Dehby heeft haar sporen al verdiend door onder anderen wereldtitels te behalen bij WKN en ISKA. Dehby kwam GLORY binnen met een ongeslagen status van 27 winstpartijen. Tijdens GLORY 35 in Nice debuteerde zij voor eigen publiek tegen Jiwaen Lee en wist te winnen via een Decision. Zij werd vervolgens uitgenodigd voor het Contender titeltoernooi in Oberhausen tijdens GLORY 36. De eerste partij wist zij te winnen tegen Isis Verbeek via een Decision. Daarna nam zij het op tegen Tiffany van Soest voor de titel en verloor hier voor de eerste keer in haar carrière. Het bleef vervolgens een tijd stil rond Dehby en GLORY. Daarna werd bekend dat Dehby het op mocht gaan nemen tegen Anissa Meksen in Lille tijdens GLORY 53. Meksen bleek een maat te groot en versloeg Dehby via een Unanimous Decision. Dehby verlengde vervolgens haar contract niet bij GLORY.

Afgelopen zaterdag interviewden we Jorina Baars. (Destijds was nog niet bekend dat Baars tegen Dehby zou vechten)

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.