breaking news

Welterweights Sabah Homasi en Abdul Razak Alhassan vechten tijdens UFC 218

September 28th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist bekend gemaakt dat Sabah Homasi het op zal nemen tegen Abdul Razak Alhassan tijdens UFC 218 in Detroit, Michigan. Beide Welterweights treffen elkaar die avond in de Octagon van de Little Caesars Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op 2 December 2017 op de Preliminary Card van UFC 218.

Sabah Homasi (MMA 11-6/UFC 0-1) maakte deel uit van de cast van het 21ste seizoen van TUF. Homasi kwam uit voor American Top Team. Homasi vocht het vierde gevecht voor zijn team tegen de Blackzilian Carrington Banks. Banks won na twee rondes via Unanimous Decision. Homasi kreeg geen contract aangeboden door de UFC, en vocht vervolgens voor promoties als AFC en Titan FC. Homasi kreeg vorig jaar dan uiteindelijk toch een telefoontje van de UFC. Hij mocht Sean Strickland vervangen, waardoor hij het zou moeten opnemen tegen Tim Means. Homasi accepteerde het gevecht en vocht tijdens UFC 202 tegen Tim Means. Means won via TKO in de tweede ronde. Homasi werd vervolgens ingepland tijdens UFC 207 in December vorig jaar tegen Brandon Thatch. Echter raakte Homasi geblesseerd en werd vervangen door Niko Price. Nu mag Homasi bijna anderhalf jaar na zijn debuut voor de UFC gaan proberen zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken.

Abdul Razak Alhassan (MMA 7-1/UFC 1-1) is iemand met een 100% KO winratio. In zijn zes wedstrijden voordat hij bij de UFC tekende won hij alles via (T)KO. Alhassan vocht nooit langer dan anderhalve minuut en staat bekend als een zeer gevaarlijke standup vechter. De Ghanese Amerikaan maakte vorig jaar November op short notice zijn debuut tegen de Ier Charlie Ward. Alhassan deed zijn naam eer aan en finishte ook zijn UFC debuut in de eerste ronde via KO. Alhassan had slechts 53 seconden nodig. Alhassan kreeg vervolgens in Mei dit jaar een behoorlijke stap omhoog in competitie. De sterke Rus Omari Akhmedov was zijn tegenstander. In een zeer attractief gevecht was het uiteindelijk Omari Akhmedov die via Split Decision de Ghanese Amerikaan zijn eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière toebracht.

Comments are closed.