breaking news

Welterweights Erik Koch en Kyle Stewart treffen elkaar tijdens UFC 240 in Edmonton

May 16th, 2019 | by Redactie
Welterweights Erik Koch en Kyle Stewart treffen elkaar tijdens UFC 240 in Edmonton
UFC
0

De UFC heeft een Welterweight gevecht toegevoegd aan de UFC 240 card in Edmonton, Alberta, Canada op 27 Juli 2019. Roufusport vechter Erik Koch maakt zijn opwachting tegen MMA LAB vechter Kyle Stewart. Dit maakte MMA journaliste Farah Hannoun bekend. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Rogers Place op de Preliminary Card.

Erik Koch (MMA 15-6/UFC 3-5) kwam in 2011 via de WEC de UFC binnen. Na overwinningen tegen Raphael Assuncao en Jonathan Brookins stond Koch gepland om het op te nemen tegen José Aldo. Koch raakte echter geblesseerd, waarna we anderhalf jaar niets meer van hem vernamen. Bij zijn comeback verloor hij van Ricardo Lamas, waarna Dustin Poirier ook te sterk was. Koch won vervolgens van Rafaello Oliveira, maar verloor daarop volgend weer van Daron Cruickshank. Koch was hierna maar liefst twee jaar geblesseerd. Koch keerde in Mei 2016 terug in de Octagon. Daar versloeg hij Shane Campbell via Rear Naked Choke Submission. Na een afgelast gevecht wegens opnieuw een blessure tegen Drew Dober zou Koch in 2017 wel vechten tegen Tony Martin. Echter raakte Koch opnieuw geblesseerd en werd vervangen door Alex White. Koch maakte vervolgens in Juni 2017 dan toch echt zijn comeback tegen Clay Guida. Guida was te sterk voor Koch en versloeg de Roufusport vechter via Unanimous Decision. Koch kon vervolgens in Januari 2018 het tij ook niet keren. Tegen Bobby Green werd via Unanimous Decision verloren. Koch zou vervolgens in December 2018 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Milwaukee tegen Dwight Grant. Echter moest hij in verband met een blessure afzeggen.

Embed from Getty Images

Kyle Stewart (MMA 11-2/UFC 0-1) vecht sinds 2015 in het Pro-MMA circuit. De Amerikaan staat bekend om zijn allround game en pakte vlak voordat hij zijn debuut maakte voor de LFA organisatie een overwinning tegen UFC veteraan Estevan Payan. Nadat Stewart met succes zijn debuut maakte voor de LFA organisatie tegen Ty Freeman werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de DWTNCS. Stewart won van Jason Jackson nadat deze niet meer verder kon in verband met een gebroken voet. De UFC gaf Stewart geen contract waarna hij terugkeerde bij LFA. Stewart versloeg in Februari 2018 de ongeslagen Jaleel Willis via Unanimous Decision en mocht vervolgens voor de titel vechten tegen James Nakashima (Stewart pakte tussendoor in Mei 2018 de Iron Boy MMA titel door Chauncey Foxworth te verslaan). In een zeer goed gevecht was het echter wel Nakashima die Stewart zijn eerste Pro-MMA verlies toebracht. Stewart wist zich van dat verlies uitstekend te revancheren in November 2018. Stewart versloeg Braden Smith via Unanimous Decision. Vervolgens zou Stewart in Februari 2019 wederom voor LFA vechten, echter kwam de UFC op zijn pad. Stewart nam het in Januari 2019 op short notice op tegen Chance Rencountre tijdens UFC Brooklyn. Rencountre was te sterk en versloeg Stewart via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.