breaking news

Warlley Alves vecht tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Sultan Aliev

March 20th, 2018 | by Marcel Dorff

De Braziliaan Warlley Alves zal op 12 Mei 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro, Brazilië. In de Welterweight divisie zal de Rus Sultan Aliev zijn tegenstander zijn. Dit maakte de UFC bekend bij de persconferentie die zojuist in Brazilië plaatsvond. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena op de Preliminary Card.

Warlley Alves (MMA 11-2/UFC 5-2) vocht in 2014 op Middleweight het derde seizoen van TUF Brazil. Alves won TUF Brazil 3 door in de finale Marcio Alexandre Jr. via Guillotine Choke Submission in de derde ronde te verslaan. Alves geroemd om zowel zijn groundgame als zijn standup game vocht vervolgens in November 2014 in Brazilië tegen Alan Jouban. In een zeer controversiële Unanimous Decision won Alves in zijn thuisland. Vervolgens wist Alves de Frans-Canadees Nordine Taleb te verslaan via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde tijdens UFC 190. Vervolgens maakte Alves zijn debuut in de Verenigde Staten tegen de eveneens ongeslagen Colby Covington. Alves wist Covington vroeg in de eerste ronde via Guillotine Choke Submission te stoppen. Veel mensen zagen/zien Alves als een van de grootste talenten in de UFC Welterweight divisie. Het ging echter voor eigen publiek mis in Mei 2016. Na een uitstekende eerste ronde van Alves, ging het qua cardio mis in de tweede en derde ronde. Bryan Barberena (niet vies van een upsetje) wist de ongeslagen Braziliaan voor eigen publiek te verslaan. Echter in zijn partij in November 2016 kon Alves het tij niet keren. Tegen TUF 21 winnaar Kamaru Usman werd een dominante Unanimous Decision verlies geleden. Hierdoor had Alves een two-fight losing streak die hij zal moest proberen te doorbreken in Polen. Dit zou in eerste instantie moeten gebeuren tegen Jimmy Wallhead, echter werd Wallhead in verband met een potentiële USADA overtreding van het evenement gehaald. Salim Touahri pakte het gevecht op short notice. Alves won vrij eenvoudig via Unanimous Decision en wist zijn losing streak te doorbreken.

Sultan Aliev (MMA 14-2/UFC 1-1) debuteerde voor de UFC in Januari 2015. In Zweden verloor de Rus van de Amerikaan Kenny Robertson via KO in de eerste ronde. Van Aliev werd vervolgens een tijdje niets meer vernomen, tot de zomer van 2016. Hij stond gepland om het op te nemen tegen de Zuid-Koreaan Hyun Gyu Lim. Echter blesseerde Aliev zich tijdens training en moest hij afzeggen. Ruim anderhalf jaar na zijn KO verlies tegen Kenny Robertson keerde Aliev pas terug in de Octagon om het op te nemen tegen de Serviër Bojan Velickovic. Aliev die bij de Wereldkampioenschappen Sambo in 2014 nog een gouden medaille won wist zijn worstelen zeer goed te gebruiken tegen Velickovic en won het gevecht via Split Decision. Aliev zou vervolgens vechten tijdens UFC Winnipeg tegen Nordine Taleb in December 2017. Echter blesseerde Aliev zich waardoor het gevecht niet doorging.

Comments are closed.